Seuraava näytös

PEK erikoisnäytökset

Omin sanoin -lyhytelokuvia

Omin sanoin -lyhytelokuvia

  • Kielletty alle 12 vuotiailta

OMIN SANOIN - LYHYTELOKUVIA

Lämpimästi tervetuloa katsomaan Tampereella ja Kokemäellä syntyneitä lyhytelokuvia, joissa sukelletaan Suomeen saapuneiden nuorten elämään ja ajatuksiin omin kuvin ja sanoin kerrottuina. Näytöksessä kuullaan myös turvapaikanhakijoiden kanssa vapaaehtoistyötä tehneiden ihmisten mietteitä. Elokuvien katsomisen jälkeen juhlistamme ensi-iltaa yhteisen keskustelun, musiikin ja herkkujen merkeissä ravintola 931:ssä. 

Ali Sabr: JUURENI - MY ROOTS -fiktio
Mies haudataan elävältä, mutta hän syntyy uudestaan. Jokin on silti muuttunut hänessä pysyvästi.

Rabah, Wijdan, Yaser: RABAH, WIJDAN JA YASER -dokumentti
Rabah, Wijdan ja Yaser pakenivat väkivaltaa ja sortoa. He viihtyvät Suomessa, mutta tulevaisuus näyttää epävarmalta. Yassir toivoisi saavansa valmentaa jalkapalloa Suomessa työkseen. Hän uskoo myös Suomen mahdollisuuksiin pärjätä arvokisoissa.

Kalle Raittila: KOTOUTTAJAT - dokumentti
Kurkistamme turvapaikanhakijoiden kanssa vapaaehtoistyötä tekevien sekä heitä työelämään aktivoivien ihmisten tekemisiin ja mietteisiin kahdella pienellä paikkakunnalla.

Klo 15- Ravintola 931:ssä nautitaan irakilaisista herkuista sekä Sirocco beatin musiikista. 
Lämpimästi tervetuloa nauttimaan elokuvista, keskustelemaan ja viihtymään!

Lyhytelokuvat on työstetty osallistavissa videopajoissa osana Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemakerin Omin sanoin -hanketta yhteistyössä Pirkanmaan elokuvakeskuksen kanssa. 
Omin sanoin -hankeen tavoitteena on antaa Suomeen saapuneille nuorille mahdollisuus aktiiviseen osallistumiseen, oman äänen esilletuomiseen sekä verkostojen ja yhteistyömahdollisuuksien luomiseen.

Lisää hankkeesta osoitteessa www.ominsanoin.fi

Lisätietoja näytöksestä:

Kalle Raittila kalle@elokuvakeskus.fi

Näytösajat