Cinemadrome

Tampereen tiukin leffafestari esittää Niagaran valkokankaalla kauhua, splatteria ja roskaa koko rahan edestä. Yleisesti ottaen aina -K18-

Viidestoista Cinemadrome, DROME OF THE DEAD, valtaa Niagaran valkokankaan 10. - 11.11. kuuden elokuvan kattauksella.

OHJELMISTO:

PERJANTAI
10.11. 18.00 NIGHT OF THE CREEPS + alkukuvana CONGRATULATIONS! YOU HAVE A NEW MATCH ja THE TICKET
10.11. 20.00 ZEDER - REVENGE OF THE DEAD
10.11. 21.45 DAWN OF THE DEAD + alkukuvana esittäytyy BACKWOOD MADNESS

LAUANTAI
11.11. 18.00 THE ROOM + alkukuvana THE TICKET
11.11. 20.00 THE RUNNING MAN + alkukuvana esittäytyy BACKWOOD MADNESS
11.11. 22.15 BRAIN DAMAGE

Monille tutuksi käynyt, vanha ja hyvin palvellut Cinemadromen sivusto on päästetty varhaiseläkkeelle. Tästä eteenpäin kaikki Cinemadrome-asiat, -ohjelmistot ja muut löytyvät täältä Arthouse Cinema Niagaran sivuilta. Myös lipunmyynti tapahtuu jatkossa täältä.

Cinemadrome Facebookissa
Cinemadrome Wikipediassa

Night Of The Creeps - Lötköjen yö
PEK erikoisnäytökset

Night Of The Creeps - Lötköjen yö

Night of the Creeps

  • Sallittu kaikenikäisille

Fred Dekkerin vain 26-vuotiaana kirjoittama ja ohjaama kauhukomedia on jo suomenkielisen nimensäkin puolesta voittaja-ainesta. Tässä näitä lötköjä kyllä piisaa ja on tässä kyllä moni muukin asia kohdallaan. Jo 50-luvun lopulla maahan saapuneet ulkoavaruuden mustat lötköt sulavat horroksestaan 80-luvun puolivälissä ja ryhtyvät hommiin. Nämä suun kautta nautittavat lötköt muuttavat uudet isäntänsä zombeiksi ja pistävät sitä myöten vilskettä campukselle. Dekker sekoittaa taitavasti 50-luvun monsterielokuvaa 80-luvun hulvattomaan goremeininkiin ja viljelee kunnianosoituksia tunnetuille kauhuohjaajille.

ALKUKUVA:
Rauli Ylitalo: CONGRATULATIONS! YOU HAVE A NEW MATCH
(Suomi 2017) 14 min
Millaista on olla sinkku vuonna 2017, kun pariutumisen suurimpia esteitä ovat sitoutumisen vaikeus ja runsaudenpula? Miten vaikeaa on olla nirsoilematta, kun Se Oikea saattaa olla yhden pyyhkäisyn päässä oikealla?

Rauli Ylitalon (mm. Rasvainen tiistai ja Taistelu Lutakosta) ohjaama Congratulations! You have a New Match on kaunistelematon ja realistinen kuvaus nykypäivän rakkauden pikaruokakulttuurista. Todellisiin tapahtumiin perustuva lyhytelokuva ei kerro hauskoja tarinoita Tinder-treffeistä, vaan pureutuu siihen millaisen jäljen ne jättävät ihmiseen.

Zeder - Revenge Of The Dead
PEK erikoisnäytökset

Zeder - Revenge Of The Dead

Zeder

  • Sallittu kaikenikäisille

Italialaismaakarit ovat zombiaihetta käsitelleet kerrassaan mainiosti useampaankin kertaan. Avatin lähestymistapa on kuitenkin verrattain harvinainen. Nyt mennään tunnelma edellä ja kliimaksia rakennellen eli toisinsanoen elokuva ei perustu railakkaisiin tehosteisiin. Tarinassa nuori journalisti saa vanhan kirjoituskoneen mustenauhasta(!!) esiin tekstiä sen verran että pääsee selville kokeista joissa herätellään kuolleita eloon. Kunnon toimittaja ei tietenkään jätä näin herkullista asiaa sikseen..

Dawn Of The Dead
PEK erikoisnäytökset

Dawn Of The Dead

Dawn Of The Dead

  • Sallittu kaikenikäisille

Perjantai-ilta päätetäänkin sitten todella eeppiseen ja ehdottoman legendaariseen zombibakkanaaliin. Dawn Of The Dead on Romeron jatko-osa Night Of The Living Deadille, joka sekin nähtiin taannoin Cinemadromessa. Tällä kertaa neljän selviytyjän joukko linnoittautuu ostoskeskukseen. Paikkana ostari on tietysti alkuun runsaudenpulassaan paratiisi, mutta harvemmn ne onnen hetket näissä elokuvissa pitkään kestävät. Maailmassa on viidakon laki ja ihmiset taistelevat zombien lisäksi  tietysti toisiaankin vastaan. Romero sytytti todellisen zombiebuumin tällä elokuvallaan erityisesti Italiassa ja vastikään poismenneen herran vaikutusta koko kauhugenreen ja erityisesti zombieiden asemaan populaarikulttuuriin on paha mennä kiistämään. Merkittävässä osassa ovat myös Tom Savinin upeat erikoistehosteet. Elokuvasta nähdään  ns. euroversio joka tunnetaan myös nimellä Argento Cut.

HUOM! ALKUPALANA esittäytyy BACKWOOD MADNESS!

The Room
PEK erikoisnäytökset

The Room

The Room

  • Sallittu kaikenikäisille

Vuosi sitten tämä kulttielokuva sai Tampereen ensi-iltansa Cinemadromessa ja suosio oli ansaitustikin suurehko. Taitaa olla niin että tämän elokuvan loputtomat hienoudet välittyvät katsojalle vasta lukuisien katselukertojen jälkeen. Päättäkää itse. Tarina itsessään on sivuseikka, mutta kyseessä on joka tapauksessa kolmiodraama, joka on jo tekovaiheessa mennyt niin monella tavalla pieleen, että tuntuu kuin hulvaton lopputulos ei voisi edes olla vahinko.

The Running Man - Juokse tai kuole
PEK erikoisnäytökset

The Running Man - Juokse tai kuole

The Running Man

  • Sallittu kaikenikäisille

Lauantai-actionit jatkuvat kelvollisella Stepehn King filmatisoinnilla, pääosassaan tietysti Arnold. Kolmisenkymmentä vuotta sitten tämä meidän  nykypäivämme on varmasti tuntunut kaukaiselta tulevaisuudelta. Vaan nytpä ollaan siinä kohdassa että elokuvan tapahtumat sijoittuvat tähän aikaan missä nyt elellään, ja käynnissä on gladiaattorimaista tv-viihdettä, jossa kirjaimellisti juostaan tai kuollaan. Eipä tämä tunnu tätä nykyä kovin kaukana todellisuudesta enää edes olevan.

HUOM! ALKUPALANA ESITTÄYTYY BACKWOOD MADNESS!

Brain Damage
PEK erikoisnäytökset

Brain Damage

Brain Damage

  • Sallittu kaikenikäisille

Aivoparasiiteilla tämänkertainen festari alkoi ja sellaisten parissa se myös loppuu. Nyt kutsumattoman vieraan läsnäolon saa herätessään huomata nuori herra nimeltä Brian. Parasiitti pirskauttelee Brianille hyvää oloa ja tarvitsee vastapalvelukseksi ihmisuhreja. Tästäpä lähdetäänkin sitten kaupunkikierrokselle upeisiin lokaatioihin, tuttuun ja turvalliseen Henenlotter-tyyliin. Herttaiset tehosteet ja ajankuva itsessään riittävät jo itsessäänkin nostamaan Brain Damagen aivan sinne Basket Casen rinnalle, Henenlotterin parhaiden töiden kastiin.