Seuraava näytös

OHJAAJA
Amir Arsames Escandari

KESTO
93 min

VALMISTUMISTIEDOT
Suomi, Saksa, Ruotsi, Tanska, Brasilia 2014

KIELI
portugali

TEKSTITYS
suomi

ENSI-ILTA
21.11.2014

FORMAATTI
Digi-2K

imdb.com

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Tuulensieppaajat

Pixadores

  • Kielletty alle 16 vuotiailta

Tuulensieppaajat on elokuva nuorista miehistä, jotka asuvat São Paulon laitamilla Brasiliassa. Heidän elämäänsä hallitsee pixação-katutaide. Maalarit kirjoittavat näyttäviä kryptisiä viestejä paikkoihin, joihin on mahdollisimman hankalaa päästä, kuten korkeiden talojen seinille. Öinen maalaaminen on heille tapa kapinoida ja olla näkyvästi olemassa.

Djan, William, Biscoito ja Ricardo ovat työttömiä tai he tekevät hanttihommia päivisin. Öisin he maalavat ja junasurffaavat. Pixação on heille kaikki kaikessa. Yllätyskutsu osallistua Berliinin Biennaaleen taiteilijoina muuttaa heidän elämänsä. Jo pelkkä matkaan pääsy on valtava ponnistus kaikille. Berliinissä, eurooppalaisen taide-elämän ytimessä, pixadoresit joutuvat tekemään ratkaisunsa siitä, keitä he ovat ja mitä he ovat tekemässä niin maalareina kuin perheenäkin.

Tuulensieppaajat on elokuva anarkisteista, maalareista ja nuorista miehistä yhteiskunnassa, joka pitää heitä rikollisina. Tuulensieppaajat (englanninkielinen nimi Pixadores) on iranilaissyntyisen Amir Arsames Escandarin (s. 1979) esikoiselokuva. Sen on kuvannut Peter Flinckenberg. Elokuva on suomalais-tanskalais-ruotsalainen tuotanto ja päätuottajana on Miia Haavisto / Helsinki-filmi.

Näytösajat