7. ILTATÄHTI VILMIVESTIVAALI 1.- 5.10.2018

Liput: 6 euroa (Oma maa 10,-)
 
On taas aika kokoontua yhdessä katsomaan hyviä elokuvia ja antaa elämysten virran viedä. Teatteristamme on tullut meille monelle ”olohuone”, missä on ystävän kanssa, miksei yksinkin, kiva katsella ja unelmoida olevansa oikea filmitähti.
Uskon, että aina kun tulemme tänne, olemme tärkeitä myös Pirkanmaan Elokuvakeskukselle. Tämä on ainoa teatteri, missä esitetään myös harvinaisempia dokumenttielokuvia.
Arthouse Cinema Niagaran seniorielokuvat ovat myös saaneet tunnustusta, sillä meidät on hyväksytty valtakunnallisen ARMAS-festivaalin viralliseksi tapahtumaksi. Tämän festivaalin suojelijana on tasavallan presidentin rouva Jenni Haukio. Hän tuskin tulee kanssamme elokuvia katsomaan, mutta ohjelmistossa on monta muuta tosi hyvää ja tuoretta kasvoa.
Tampere Sinfonia aloittaa ja lopuksi annetaan Virran viedä.
-Harri Holli

Ma 1.10. klo 12.00 avajaiset – Sumeliuksen Senioriklubi ry
Avajaissanat Sirkka Merikoski, Lausuntaa Jorma Nuotio ja Paavo Luokkala
Ma 1.10. klo 12.30 TAMPERE SINFONIA -S-: -alkukuvana: Valentin Vaala: KATOAVAA TAMPERETTA
Ma 1.10. klo 14.30 RAJA -K12-

Ti 2.10. klo 12.00 TYHJIÖ -K12-
Ti 2.10. klo 14.30 NUORI ASTRID  -K12-

Ke 3.10. klo 12.00 SOLSIDAN -K7-
Ke 3.10. klo 14.30 TALO MEREN RANNALLA -K7-

To 4.10. klo 12.00  THE DEATH OF STALIN -K12-
To 4.10. klo 14.30  OMA MAA - liput 10€ -K7-

Pe 5.10. klo 12.00 OLAVI VIRTA - Alkulaulu näyttelijä Jani Koskinen
Pe 5.10. klo 15.00 OLAVI VIRTA - Alkulaulu Lasse Toiva ja Virran viemää

Tukijat: Johanneksen Klinikka Oy, Kotitori (Luona Oy), Kotosalla (Yhdessä huomiseen Oy), Pirkanmaan Elokuvakeskus ry, Reino ja Aino Kotikenkä Oy, Sumeliuksen Senioriklubi Ry, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut

 

Tampere Sinfonia
Pirkanmaan Elokuvakeskus

Tampere Sinfonia

  • Sallittu kaikenikäisille

Mikä tekee Tampereesta niin vetovoimaisen kasvukaupungin? Käydään Hakametsässä, Kaupinojan saunassa, Mummon kammarilla ja yhteensä kymmenessä paikassa etsimässä Tampereen henkeä ja sen yhteisöllisyyden juuria. Tästä syntyy sinfonia, jonka esittää Tampereen akateeminen sinfonia orkesteri. Musiikin on säveltänyt Lasse Heikkilä.

Timo Kivisen ohjaamassa tunnin mittaisessa elokuvassa katsoja kuulee ärriä kauniisti pärisyttävälllä murteella erilaisten yhteisöjen kautta. Lisäksi seurataan kiinnostavia tapahtumia kaupungin historiasta tähän hetkeen.

Musiikki ja lapsiperheen arki yhdistää kymmenen episodia kokonaisuudeksi. Lisäksi elokuvassa pureudutaan eteläpuiston kaavoitukseen ja katsotaan asiaa ”eläköön eteläpuisto ry:n”, kaupungin johdon ja ympäristöministeriön Kansallisen kaupunkipuiston näkökulmasta sekä kansalaisten näkökulmia unohtamatta.

Tampere kasvaa nyt vauhdilla. Siksi se ansaitsee oman kaupunkielokuvan ennen suuria muutoksia.

Raja
Future Film

Raja

Gräns

  • Sallittu kaikenikäisille

Tina on tullivirkailija, joka tunnistaa epäilyttävät henkilöt harvinaisen tehokkaasti. Aivan kuin hän pystyisi haistamaan, jos joku piilottelee jotakin. Kun salamyhkäinen Vore (Eero Milonoff) tulee laivalta, Tina ei pystykään lukemaan häntä yhtä hyvin. Hän aavistaa, että Vore salaa jotakin, mutta ei oikein tiedä mitä.
Elokuva perustuu John Ajvide Lindqvistin novelliin ja kertoo oman paikkansa löytämisestä. Iranilaissyntyisen Ali Abbasin ohjaama elokuva sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjassa ja valittiin sen parhaaksi elokuvaksi.

 

Tina jobbar vid tullen och har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när den mystiska Vore (Eero Milonoff) kliver av färjan så tvivlar hon för första gången på sin instinkt. Hon anar att han döljer något, men kan inte sätta fingret på vad.
I Ali Abbasis egensinniga regi får John Ajvide Lindqvists novell nytt liv. Filmen hade premiär i Cannes och tog hem segern i Un Certain Regard serien.

Tyhjiö
B-Plan Distribution

Tyhjiö

  • Sallittu kaikenikäisille

Eeron (Tommi Korpela) kirjailijanura on tukevassa laskussa, ja uuden romaanin kirjoittaminen sakkaa pahasti. Pihla (Laura Birn) on kunnianhimoinen näyttelijä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Kumpikaan ei ole valmis tinkimään urastaan, vaikka parisuhde voi huonommin kuin koskaan.

Eero päätyy erikoisiin ja epätoivoisiinkin ratkaisuihin saattaakseen uransa uudelleen lentoon. Määrätietoinen Pihla päättää sovittaa yhteen näyttelijäntyön ja uuden roolinsa tuoreena äitinä. Mutta mahtuvatko suuret suunnitelmat samaan suhteeseen? Eero ja Pihla etsivät tahoillaan vastauksia muun muassa Inarista, Havannasta ja Hollywoodista.

Tyhjiö on Aleksi Salmenperän (mm. Jättiläinen 2016, Häiriötekijä 2015) kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Se nauraa lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua.

Nuori Astrid
Nordisk Film (FI-Cinema)

Nuori Astrid

Unga Astrid

  • Sallittu kaikenikäisille

Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja.

 

Solsidan
SF Film

Solsidan

Solsidan

  • Sallittu kaikenikäisille

Viisi tuotantokautta tv:ssä riemastuttanut Solsidan valloittaa nyt ensi kertaa valkokankaat. Elokuva seuraa sarjasta tuttuja pariskuntia Alexia ja Annaa, Freddeä ja Mickania sekä Ovea ja Anettea sekä heidän kamppailuaan elämän kriisitilanteissa. Solsidan on komedia rakkaudesta, lasten hankkimisesta, hankalista vanhemmista ja Torekovin kylän uimalaiturin kirjoittamattomista säännöistä.

Talo meren rannalla
Atlantic Film

Talo meren rannalla

La Villa

  • Sallittu kaikenikäisille

Ranskalaismestari Robert Guédiguianin (Kilimandjaron lumet, Marie-Jon kaksi rakastajaa) lämmin draamaelokuva TALO MEREN RANNALLA vie katsojan Välimeren rannalle Marseilleen, jossa vanha herra omistaa pittoreskin huvilan. Hänen kolme keski-ikäistä lastaan kokoontuu tutulle kotitalolle isän viimeisiksi päiviksi. Pariisilaistunut Angela on tehnyt uran näyttelijättärenä, Joseph on hiljan rakastunut itseään nolostuttavissa määrin nuorempaan naiseen ja Armand, sisarusparvesta ainoa, joka on jäänyt kotikonnuille läpi vuosien, pitää hengissä perheen pientä rantaravintolaa. Päivät lapsuudesta tuttuakin tutummalla rannalla saavat sisarukset punnitsemaan mitä vuodet ja vuosikymmenet ovat heille antaneet – ja mitä ottaneet. Ja mitä heille on jäänyt perinnöksi isältä, jonka humaaneista ideaaleista on maailman muuttuminen ottanut mittaa.
Elämää tutkiskeleva, haikeansuloinen ja viisas elokuva sijoittuu Marseilleen, ranskalaisen ohjaajaveteraani Guédiguianin rakastamaan kotimaisemaan. Luotettuja ovat myös hänen näyttelijänsä Ariane Ascaride, Gérard Meylan ja Jean-Pierre Darroussin sekä rikkumaton uskonsa perheeseen, rakkauteen ja ihmisen hyvyyteen.

The Death of Stalin
Atlantic Film

The Death of Stalin

The Death Of Stalin

  • Sallittu kaikenikäisille

Erinomaisten brittikomedioiden taiturin Armando Iannuccin THE DEATH OF STALIN vie katsojat vuoden 1953 Moskovaan. Kun Josef Stalin saa vakavan sairauskohtauksen ja alkaa tehdä kuolemaa, alkaa Neuvostoliitossa kaikkien aikojen poliittinen valtataistelu. Suuri  johtaja on heittämässä lusikkaansa nurkkaan ja paikka tulee avoimeksi seuraajalle, jos tämä vaan pelaa korttinsa oikein. Ja ehdokkaita on pelissä monta! Kremlissä kuhisee, kun perheenjäsenet ja vallanjanoiset poliitikot Hruštšovista Berijaan ja Žukovista Molotoviin ottavat tilanteesta kaiken irti. The Death of Stalin on kuriton komedia poliittisesta kilvoittelusta ja hillitöntä menoa marssittaa nimekäs näyttelijäkaarti Steve Buscemi, Michael Palin, Jeffrey Tambor, Rupert Friend, Olga Kurylenko ja Andrea Riseborough.

Oma maa
Nordisk Film (FI-Cinema)

Oma maa

  • Sallittu kaikenikäisille

Suomalaista sielunmaisemaa koskettavasti kuvaava ohjaaja  Markku Pölönen  tekee odotetun paluun valkokankaalle, kun hänen ohjaamansa elokuva  Oma Maa  nähdään elokuvateattereissa 26.10.  Oma maa  kertoo ajanjaksosta sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni  jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa, eli niin sanottua kylmää tilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle. Elokuvan pääparina nähdään Oona Airola (Hymyilevä mies) ja Konsta Laakso.

 

Lyhyt synopsis:

Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni  jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle.

Olavi Virta
The Walt Disney Company - Nordic

Olavi Virta

  • Sallittu kaikenikäisille

Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi, miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä. Se on elokuva miehestä, joka rakasti kauniita naisia ja jota kauniit naiset rakastivat. Miehestä, joka nautti vauhdista, amerikkalaisista autoista, aplodeista ja alkoholista.

Koko sodanjälkeinen Suomi halusi kiihkeästi unohtaa ankeat ajat – tanssia, juhlia, unelmoida ja rakastaa. Tähän tarpeeseen Olavi Virta vastasi. Syntyi sadoittain levytyksiä ja ikivihreitä lauluja. Tuo elämänjanoa kiihkeänä sykkivä ajanjakso, viisikymmenluku uusine tuulineen, muutti koko maailman - myös Suomen.

Huikealla menestyksellä on kuitenkin myös aina hintansa. Kun uudet ajat toivat tullessaan uudet tähdet, oli vanhojen aika astua sivuun. Vasta menetettyään kaiken, perheensäkin, Olavi Virta ymmärsi, että hänen elämänsä suurin rakkaus oli koko ajan ollut siinä aivan lähellä, mutta silloin kaikki oli jo liian myöhäistä.

Sairastuttuaan vakavasti, opetteli Olavi Virta uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan. Hän nousi estradille keppiinsä nojaten, halveksivan yleisön pilkatessa ja nauraessa, mutta kun hän alkoi laulaa, yleisö hiljeni, ja kyyneleet kimalsivat kuulijoiden silmissä.

Mestari oli palannut, vielä kerran.

Näytä ostoskori