Seuraava näytös

OHJAUS
Céline Sciamma

KÄSIKIRJOITUS
Céline Sciamma

ROOLEISSA
Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino

KESTO
1 h 59 min

KIELI
orig.

Cinemanse

Nuoren naisen muotokuva

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Cannesin elokuvajuhlien suursuosikki, parhaasta käsikirjoituksesta palkittu Nuoren naisen muotokuva on kuin 2000-luvun Piano. Se on samaan aikaan lumoava rakkaustarina, rajat ylittävä kertomus kielloista ja intohimosta – sekä kuvaus siitä, miten erilainen maailma on naisen silmin katsottuna.

1700-luvun Ranskassa nuori taitelija Marianne saa tehtäväkseen maalata nuoresta Héloïsesta muotokuva – tämän tietämättä. Malliksi tarkoitettu Héloïse nimittäin kieltäytyy poseeraamasta taiteilijoille enteillen, että maalaus on tarkoitettu naimakauppoja avittamaan. Marianne esitelläänkin Héloïselle seuraneitinä. Mariannen tehtäväksi jää Héloïsen piirteiden mieleen painaminen päivisin pitkien kävelyretkien aikana ja muotokuvan toteuttaminen salassa yön pimeinä tunteina. Päivä päivältä naiset lähentyvät, samalla kun he viettävät yhdessä viimeisiä vapauden päiviä ennen Heloisen auttamatta lähestyvää hääpäivää.

Henkeäsalpaavan upea ohjaus nostaa Céline Sciamman (Tomboy, Girlhood) aikamme kirkkaimpien ohjaajatähtien joukkoon. Hän tekee jälleen yhteistyötä palkitun ranskalaisen näyttelijän Adèle Haenelin kanssa luoden äärimmäisen intiimin ja koskettavan draaman, joka jättää katsojan mieleen, kehoon ja sieluun lähtemättömän jäljen.

 

"Sciamman elokuva on kilpasarjan teoksista se, joka koko ajan suurenee ja jonka ympärille itää assosiaatioita... Se on klassinen ja äärimmäisen hallittu, mutta polttava rakkaustarina, se on tapaus."
Kuvien takaa/Kalle Kinnunen

"Céline Sciamman jumalainen rakkaustarina on Cannesin ensimmäinen mestariteos"
Katsoja/Anton Vanha-Majamaa

"If you miss the crashing waves and sexual longing of The Piano, and think Carol could have used a bit more Call Me By Your Name, then Portrait Of A Lady On Fire will set your world alight."
Metro

"A film that invades your mind, body, and soul"
Film School Rejects

"Becomes something glorious"
Vanity Fair

"Not a moment in Portrait of a Lady on Fire is wasted, which suits a story about lovers without a moment to lose."
Hollywood Reporter

"Burning desires and flashes of Hitchcock... demonstrates a new mastery of classical style"
The Guardian

"At a moment when audiences are calling for better gender representation in cinema, director Céline Sciamma invents a historical romance centered on the female gaze."
Variety

 

Näytösajat

Näytä ostoskori