Seuraava näytös

OHJAAJA
Aleksi Puranen

KESTO
78 min

VALMISTUMISVUOSI
Suomi 2018

KIELI
suomi

TEKSTITYS
suomi

ENSI-ILTA
11.5.2018

FORMAATTI
2K DCP

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Wheels of Freedom

Wheels Of Freedom

  • Sallittu kaikenikäisille

Tule kokemaan elokuvanäytös kuvailutulkkauksen avulla! MOVIEREADING-älylaitesovelluksen avulla saat laadukkaan kuvailutulkkauksen elokuvasta teatterissa suoraan omiin kuulokkeihisi. Lataa MOVIEREADING sovelluskaupasta älylaitteelle etukäteen. Ohjeet: https://arthousecinemaniagara.fi/fi/niagara/esteettomyys

Kuvailutulkkaus on visuaalisuuden sanallistamista, jonka ansiosta näkövammainen pääsee yhdenvertaisena osalliseksi visuaalisesta kulttuurista ja tiedosta. Kuvailutulkkauksen kokeileminen voi olla myös heikkonäköisille ja näkeville hyödyllinen, näkökulmaa antava kokemus. Lisätietoa aiheesta: http://www.kulttuuripalvelu.fi/kuvailutulkkaus

Elokuvan oma ääniraita kuuluu näytöksessä, eli elokuvan voi katsoa myös tavallisena näytöksenä ilman kuvailutulkkausta. Elokuva esitetään myös suomenkielisillä tekstityksillä kuulovammaisille ja huonosti kuuleville.

 

 

Pohjola-filmin tuottama – Aleksi Purasen esikoisohjauselokuva Wheels of Freedom on erilainen roadmovie, jossa liikkeelle lähdetään 9 km tunnissa kulkevalla sähköpyörätuolilla – määränpäänä Lissabon. Wheels of Freedom on elokuva unelmien tavoittelusta, siitä vaikeasta polusta joka usein jää onnistumistarinoiden varjoon. Ville Jaaranto, 37, on sekä vammaisen kehonsa, kotikaupunkinsa jäykän byrokratian, että omien rutiiniensa vanki, joka haluaa tilanteeseensa muutosta.

Suomalaiseen suuhun sopii sanonta ”On parempi katsoa kuin katua” – elokuvassa Ville näyttää asenteellaan, että meillä on lopulta hyvin vähän todellisia esteitä, jotka estävät meitä saavuttamasta unelmiamme. Se, että päästäänkö lopulta maaliin asti ei ole tärkeintä, koska liikkeelle lähdettyään aina päätyy johonkin ja ollaan lähempänä tavoiteltua unelmaa.

Elää ja olla elossa ovat eri asiat Villelle ja hänessä roihuava elämän liekki välittyy vahvasti, tuntuen kutkuttavalta toisella lailla moneen muuhun arjen harmauteen tyytyvään verrattuna. Unelmien tavoittelu on kovaa työtä, pettymyksiä, onnen tunteita ja nauruja sekä uusia lähtöjä – oikoteitä ei ole. 

Vapaus haaveenaan ja yhdenvertaisuus agendanaan Ville lähtee sähköpyörätuolillaan matkalle Euroopan halki. Matkalla hän huomaa, etteivät hän eikä ympäröivä maailma ole siihen valmiita. Tiukasti ajankohtainen elokuva tarjoilee konkreettisen maiseman sote-suomesta, jossa arjen harmaudessa kapuloita rattaisiin ropisee enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi Ville Jaaranto uskaltaa unelmoida. 

Wheels of Freedom on feelgood-elokuva mahdottomalta tuntuvasta unelmasta -  tasavertaisuudesta, vapaudesta ja Lissabonista.

Näytösajat

Näytä ostoskori