ILTATÄHTI VILMIVESTIVAALI

11. ILTATÄHTI  VILMIVESTIVAALI 10. - 14.10.2022
Liput 8€

 

ARMAS – festivaali juhlistaa ikääntymistä
Armas-festivaali järjestetään tuttuun tapaan taas lokakuussa 2022. Tapahtumapäivät ovat 1.-14.10.
Valtakunnallisen ikääntymistä juhlistavan taide ja kulttuurifestivaali Armaksen keräsi koronan keskellä hienosti yli 160 tapahtumaa ympäri Suomen. Armaksen myötä yleisö pääsi nauttimaan muun muassa elokuvista, musiikki-illoista, kirjailijavierailuista ja opastetuista kierroksista. Tapahtumia järjestettiin mm. Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Tuusulassa, Kuopiossa, Rautavaaralla ja Seinäjoella.
 
ARMAS festifaali yhdistää ennakkoluulottomasti taiteilijoita, taidealan toimijoita, taidelaitoksia, vanhustyön järjestöjä sekä kunta-alan toimijoita. Mukana ARMAS -verkostossa on jo 16 kuntaa, 20 taidealan toimijaa, 16 vanhusalan järjestöä sekä kaksi tutkimusta tekevää tahoa. ARMAS on Suomessa ainutlaatuinen tapahtumakokonaisuus, joka nostaa esiin ikääntyneitä taiteilijoita ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin.
 
ARMAKSEN missioita ovat:
· SENIOR POWER – ikääntyneiden ääni esiin
· SEINÄT NURIN – oman näköinen vanhuus, ei rajoja olemiseen tai tekemiseen
· ILOA ARKEEN – iloinen ja energinen festivaali
“Iltatähti Vilmivestivaali” kuuluu jo perinteisesti tähän juhlaan!
 
Tervetuloa ikääntyvien olohuoneeseen Arthouse Cinema Niagaraan!
-Harri Holli/ Sumeliuksen Senioriklubi ry

Vestivaalin järjestävät: Sumeliuksen  seniorikulubi ry, Pirkanmaan elokuvakeskus/Arthouse Cinema Niagara ja Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut

Ma 10.10. klo 12.00 AVAJAISSANAT
Tarja Järvinen/Kulttuurituottaja/Tampereen kaupunki
 
Ma 10.10. klo 12.15 TICKET TO PARADISE -K7- 103 min.
Ma 10.10. klo 15.00 METSURIN TARINA  -K12- 99 min
 
Ti 11.10. klo 12.00  RAKKAANI MERIKAPTEENI -S- 103 min
Ti 11.10. klo 14.30  AMSTERDAM
 
Ke 12.10 klo 12.45 ENNAKKOENSI-ILTA: FREE SKATE -K12- 120 min Mukana tekijöitä ja Q&A
Ke 12.10 klo 15.45 ENSI-ILTA: KIKKA  -K12- 116 min
 
To 13.10. klo 12.00 SIENIRETKI -K12- 95 min
To 13.10. klo 14.30 SUON VILLI LAULU -K12- 126 min
 
Pe 14.10. klo 12.00 VAIN SEKUNTI -K12- 103 min
Pe 14.10. klo 14.30 HÄÄT ENNEN HAUTAJAISIA -K12- 95 min
 

Ticket To Paradise

Ticket To Paradise

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Oscar-voittajat George Clooney ja Julia Roberts kohtaavat taas valkokankaalla entisenä avioparina, joka ottaa tehtäväkseen estää ihastunutta tytärtään toistamasta omia virheitään. Romanttisessa komediassa Ticket to Paradise uusiin mahdollisuuksiin sisältyy aina ihania yllätyksiä.

Elokuvan on ohjannut Ol Parker ( Mamma Mia: Here We Go Again!, The Best Exotic Marigold Hotel -elokuvien käsikirjoittaja), joka on kirjoittanut käsikirjoituksen Daniel Pipskin kanssa. Ticket to Paradisen ovat tuottaneet Tim Bevan ( Synkin hetki ,  Tanskalainen tyttö ) ja Eric Fellner ( Kaiken teoria, Les Misérables ) Working Titlelle, Sarah Harvey ( The Best Exotic Marigold Hotel , Kukkoilijat ), Deborah Balderstone ( Palm Beach, Gone ), George Clooney ja Oscar-voittaja Grant Heslov ( Argo, The Midnight Sky ) Smoke House Picturesille ja Julia Roberts, Lisa Roberts Gillan ja Marisa Yeres Gill ( Homecoming -sarja) Red Om Filmsille.

Metsurin tarina
B/PLAN

Metsurin tarina

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Cannesin elokuvajuhlien Kriitikoiden viikolla palkittu Metsurin tarina on absurdi pohjoinen tarina Pepestä ( Jarkko Lahti) , joka uskoo parempaan huomiseen, vaikka mikään ei varsinaisesti anna siihen syytä. Hyväntahtoinen metsuri menettää lyhyessä ajassa vaimonsa, talonsa, työnsä ja parhaan ystävänsä, mutta ottaa traagiset tapahtumat vastaan tyynellä optimismilla. Mikko Myllylahden ohjaamassa ja maineikkaan Elokuvayhtiö Aamun (mm. Juho Kuosmasen Hytti nro 6) tuottamassa elokuvassa nähdään Jarkko Lahden rinnalla rakastetut näyttelijät Hannu-Pekka Björkman , Ulla Tapaninen , Katja Küttner , Armi Toivanen , Iivo Tuuri ja Marc Gassot . Kummien käänteiden ja hirtehisen huumorin sävyttämää elokuvaa on kuvattu muun muassa Suomen pessimistisimpänä kuntana tunnetun Puolangan lumisissa maisemissa.

Rakkaani merikapteeni
Nordisk Film (FI-Cinema)

Rakkaani merikapteeni

 • Sallittu kaikenikäisille

Koskaan ei ole liian myöhäistä rakastaa.

Rakkaani merikapteeni on ohjaaja Klaus Härön koskettava draamaelokuva iättömästä rakkaudesta ja anteeksiannosta.

Draaman pääosassa nähdään James Cosmo ( Braveheart, Troija, Trainspotting, Game of Thrones ), Bríd Brennan ( Brooklyn , Hope Street ) sekä Catherine Walker ( House of Gucci ). Elokuvan alkuperäiskäsikirjoituksen ovat kirjoittaneet menestyselokuvan  Äideistä parhain  kirjoittajat Jimmy Karlsson ja Kirsi Vikman.

Howard, eläköitynyt merikapteeni ja leskimies asuu talossan meren rannalla. Hänen aikuinen tyttärensä Grace palkkaa isälleen kodinhoitajan, jo kypsään ikään varttuneen Annien. Jääräpäinen ja sulkeutunut Howard ei aluksi hyväksy uutta kodinhoitajaansa, mutta vähitellen hänen sydämensä avautuu ja hän antaa viimeiselle rakkaudelle mahdollisuuden.
Samaan aikaan Grace käy läpi omia kriisejään, eikä hyväksy isänsä suhdetta. Grace tuntee jääneensä lapsena ilman isänsä rakkautta ja kokee jäävänsä jälleen sen ulkopuolelle. Annie joutuu kohtaamaan Howardin ja Gracen menneisyyden, Howard ja Grace puolestaan omat vajavaisuutensa.

Elokuvan ohjaa Jussi-palkittu ja Golden Globe -ehdokas Klaus Härö (Miekkailija, Äideistä parhain, Elämää kuoleman jälkeen). Elokuvan tuottavat Kai Nordberg ja Kaarle Aho tuotantoyhtiö Making Movies Oy:lle. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Amsterdam
The Walt Disney Company Nordic AB

Amsterdam

 • Ikäraja ei vielä tiedossa

20th Century Studios, New Regency ja ylistetty elokuvantekijä David O. Russell esittävät elokuvan AMSTERDAM, joka on omaperäinen, romanttinen rikoseepos kolmesta ystävyksestä, jotka löytävät itsensä erään Amerikan historian järkyttävimmän salajuonen keskiöstä. Fiktiota lähenteleviin faktoihin perustuvan elokuvan pääosissa nähdään Oscar®-voittaja Christian Bale, kaksinkertainen Oscar®-ehdokas Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Zoe Saldana sekä Oscar®-voittaja Rami Malek ja kaksinkertainen Oscar®-voittaja Robert de Niro. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut viisinkertainen Oscar®-ehdokas David O. Russell ja sen ovat tuottaneet Arnon Milchan, Matthew Budman, Anthony Katagas, David O. Russell ja Christian Bale, Yariv Milchanin, Michael Schaeferin ja Sam Hansonin toimiessa vastaavina tuottajina.

Free Skate

Free Skate

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva rohkea ja anteeksipyytelemätön nuoren naisen kasvutarina, jossa lupaava taitoluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteita. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että vaikean menneisyyden kohtaaminen on ainoa reitti maailman huipulle.

Kikka!
Nordisk Film (FI-Cinema)

Kikka!

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää seksiä
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Kikka! on musiikkia pursuva elokuva artisti Kikasta ja aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. Kikka! on elokuva viihdetaiteilijasta ja laulajasta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

Kosmetiikkamyyjä Kirsi Viilonen haaveilee tähtiartistin urasta. Kun Kirsi tutustuu DJ ja radiotoimittaja Paulaan, päättää hän antautua kokonaan laulajaunelmalleen. Paula tunnistaa Kirsissä tähden ainekset ja yhdessä he hankkivat hänellä levytyssopimuksen. Kikka on syntynyt. Kikan ura lähtee jyrkkään nousukiitoon, kun hänen nänninsä vilahtaa tahattomasti Jukebox-ohjelmassa. Kikasta tulee välittömästi koko maan tuntema julkkis ja yksi Suomen myydyimmistä naisartisteista.KIKKA
Kikka on yksi Suomen kaikkien aikojen eniten myynneistä naisartisteista. Kikka on persoonana ja aiheena kiinnostanut monia medioita ja tekijöitä viime vuosien aikana. Kikka herättää edelleen monimutkaisia tunteita ja muistoja ihmisissä. Toisille Kikka on edelläkävijä, esikuva ja rohkea tekijä, toisille typerä mauton bimbo ja sketsihahmo, kolmansille uhri ja muistutus 80- ja 90-luvun arvomaailmasta ja tyylitajusta. Silti hän oli myydyimpiä artisteja, aikana jolloin naisen avoin seksuaalisuus oli liikaa," kommentoi käsikirjoittaja Maarit Nissilä.

Sieniretki

Sieniretki

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Sisältää päihteiden käyttöä
 • Sisältää seksiä
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Sieniretki  on JP Siilin ohjaama ja käsikirjoittama tajuntaalaajentava komedia kaikille aikuisille.

Martti Suosalo  on PJ, elokuvakäsikirjoittaja.  Ville Myllyrinne  on Jami, autokauppias, PJ:n paras ystävä. Molemmat ovat kyllästyneet siihen, miten piinallisesti oma pää on jämähtänyt uomiinsa. He päättävät tehdä asialle jotakin ja vuokraavat saaristosta mökin viikonlopuksi, räjäyttääkseen tajuntansa — taikasienillä. Pieni irtiotto miesten kesken karkaa käsistä, kun useat kohtaamiset kääntävät heidän suunnitelmansa päälaelleen.

Hulvattomien käänteiden täplittämän Sieniretken ytimessä kuplii miesten syvä ystävyys ja haave siitä, että vielä keski-iässäkin voi muuttua. Retken näyttämönä toimii maailman uljain saaristo. 

Suosalon ja Myllyrinteen lisäksi elokuvassa nähdään  Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen , Eero Ritala, Vesa Vierikko, Anu Sinisalo, Titta Jokinen, Sanni Haahdenmaa, Heidi Herala ja Tatu Siivonen .  Sieniretken  on tuottanut Severi Koivusalo . Turussa ja Turun saaristossa kesällä 2021 kuvattu elokuva on Aurora Studiosin tuotantoa ja se saa ensi-iltansa elokuvateattereissa syksyllä parhaaseen sienestysaikaan, 30.9.2022.

 

Suon villi laulu
SF Film Finland

Suon villi laulu

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Myyntimenestys nähdään nyt myös kiehtovana mysteerielokuvana. Suon villi laulu kertoo Kyasta, hylätystä tytöstä, joka varttui aikuisuuteen Pohjois-Carolinan vaarallisilla suoalueilla. Vuosien ajan huhut ”Rämelikasta” vainosivat Barkley Covea eristäen terävän ja sitkeän Kyan yhteisöstään. Kaksi kaupungin nuorta miestä vetävät Kyaa puoleensa, ja hän avaa itsensä uudelle hätkähdyttävälle maailmalle. Kun toinen miehistä löydetään kuolleena, yhteisö tuomitsee Kyan valittömästi pääepäillyksi. Tutkinnan edetessä se, mitä todella tapahtui on yhä epäselvämpää, ja monet suon hautomat salaisuudet uhkaavat paljastua.

Suon villi laulu -elokuvan pääosassa on Daisy Edgar-Jones (Normal People) Kya Clarkina, Taylor John Smith (Sharp Objects) Tate Walkerina, Harris Dickinson (The King’s Man) Chase Andrewsina, Michael Hyatt (Snowfall) Mabelina, Sterling Macer, Jr. (Double Down) Jumpin’ina ja David Strathairn (Nomadland) Tom Miltonina. Olivia Newman (First Match) ohjaa Lucy Alibarin (Beasts of the Southern Wild) käsikirjoittaman teoksen, joka perustuu Delia Owensin saman nimiseen romaaniin. 3000 Picturesin elokuvan tuottavat Reese Witherspoon ja Lauren Neustadter.

Vain sekunti
Future Film

Vain sekunti

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa

Luoteis-Kiinan Gobin erämaan maisemiin asettuvan tarinan keskiössä vankikarkuri ja orpotyttö kilpailevat saadakseen käsiinsä lyhyen filminpätkän – kumpikin hyvin erilaisista mutta inhimillisesti koskettavista syistä. Näpistyksen, takaa-ajon ja tunaroinnin seurauksena filmi melkein tuhoutuu, mutta kylän väki aloittaa pelastusoperaation omanarvontuntoisen koneenkäyttäjä Fanin eli Herra Filmin johdolla.

Vain sekunti on vaikuttava tarina Kiinan 60-luvun kulttuurivallankumouksen ajalta elokuvan merkityksestä. Zhang Yimou, kansainvälisesti tunnustettujen elokuvien Punainen lyhty ja Sankari ohjaaja on sisällyttänyt kuvaukseensa henkilökohtaisia elementtejä ja myös piilotettua poliittista ironiaa.

Vain sekunti on voittanut lukuisia palkintoja, mukaan lukien Asian Film Awardsin parhaan ohjaajan ja sivuroolin palkinnot.

 

Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2022.

Häät ennen hautajaisia

Häät ennen hautajaisia

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Hääsuunnittelija Joannan (Iina Kuustonen) täytyy löytää itselleen kulissipoikaystävä, jotta hän voi piristää masentunutta isäänsä. Kuin tilauksesta Joannan elämään astelee omalaatuinen hautausurakoitsija Sakke (Antti Luusuaniemi), jolla niin ikään on omat motiivinsa tyttöystävän etsimiselle. Samaan aikaan Joanna saa mullistavia uutisia, eikä mikään voi palata enää ennalleen.

Näytä ostoskori