VENÄLÄISEN ELOKUVAN VIIKOT

TAMPEREEN VENÄLÄISEN ELOKUVAN VIIKOT 8. - 18.4.

ARTHOUSE CINEMA NIAGARA, KEHRÄSAARI

 

-with English subtitles- Liput/Tickets: 6   -K16-

 

Films in Russian: https://kinolokakuu.com/programma-po-russki/

Ma 8.4. klo 16.30  Avdotya Smirnova: THE TOLSTOY DEFENCE (Tarina eräästä kohtaamisesta, 2018) 112 min

Ke 10.4. klo 16.30  Natalija Meshanina: CORE OF THE WORLD (Maailman sydämessä, 2018) 124 min

To 11.4. klo 16.30  Mihail Segal: ELEPHANTS CAN PLAY FOOTBALL (Kyllä norsutkin osaavat pelata palloa, 2018) 105 min

Ma 15.4. klo 16.30  Eduard Novikov: THE LORD EAGLE (Lintujen kuningas, 2018) 80 min

Ke 17.4. klo 16.30  Ramil Fazlyev: MULLAH (2018) 138 min

To 18.4. klo 16.30  LYHYTELOKUVAT
Tamara Dondurei: LITTLE TRAIN (Leikkijuna, 2018) 30 min
Aleksei Nekto: ANNA AND VANO. BATHROOM AND WINE (Viinikylpy, 2018) 30 min
Aleksandr Rastorgujev: THE LAST DAY (Viimeinen päivä, 2018) 30 min

The Tolstoy Defence
PEK erikoisnäytökset

The Tolstoy Defence

История одного назначения / Tarina eräästä kohtaamisesta

  • Sallittu kaikenikäisille

Historiallisessa draamassa 1800-luvulla Tulan seuduilla jalkaväkirykmenttissä tapahtuu rikos. Pääkaupungista saapunut luutnantti pyytää kuuluisalta kirjailijalta, kreivi Leo Tolstoilta apua. Tämä päättää auttaa syyllisen penkille joutunutta sotilasta, jota odottaa sotaoikeus ja teloitus. Perustuu tositapahtumiin.

Core of the World
PEK erikoisnäytökset

Core of the World

Сердце мира / Maailman sydämessä

  • Sallittu kaikenikäisille

Syvän metsän ja kirkkaan joen peittämässä erämaassa asuu metsästyskoirien eläinlääkäri Jegor. Ketut, hirvet, mäyrät ja koirat ovat hänen elämänsä. Tunnollisena työntekijänä hän hoitaa eläimiä, puhdistaa häkkejä, pitää huolta työntekijöistä ja ottaa vastaan uusia asiakkaita ja heidän koiriaan. Jegor ymmärtää paremmin eläimiä kuin ihmisiä, mutta hänellä on haave: tutustua isäntä-perheeseen ja tulla osaksi tätä. Elokuva voitti elokuvafestivaali Kinotavrin vuoden 2018 pääpalkinnon.

Elephants Can Play Football
PEK erikoisnäytökset

Elephants Can Play Football

Слоны могут играть в футбол / Kyllä norsutkin osaavat pelata palloa

  • Sallittu kaikenikäisille

Keski-ikää lähestyvä Dimitri on työmatkalla lapsuuden kaupungissaan. Ravintolan illassa hän kohtaa ystävänsä tyttären, joka täyttää juuri orastavat seitsemäntoista. Aamun valjetessa juodaan jo kahvit – hänen kanssaan. Yhtäkkiä meren rannalla lipuva vanha kaupunki alkaa näyttää romanttisia puolia itsestään… Tämä runollinen elokuva tuo Vladimir Nabokovin Lolitan kävelylle meidän aikaamme.

The Lord Eagle
PEK erikoisnäytökset

The Lord Eagle

Тойон кыыл / Lintujen kuningas

  • Sallittu kaikenikäisille

Siperian Jakutia. 1930-luku. Kaukaisella taigan havumetsävyöhykkeellä asuu vanhus nimeltä Mikipper ja hänen vaimonsa Oppuos. Lehmät, metsästys ja kalastus muodostavat koko elämän yksinkertaisen kirjon. Eräänä kauniina alkutalven päivänä pariskunnan elämään lennähtää lintujen kuningas. Vanhukset ei uskalla hätistää eläintä, sillä kotka on pyhä lintu. Koko talven ajan he ruokkivat petoeläintä, jotta tämä ei kävisi karjan kimppuun. Kylmänä uudenvuoden aattona tapahtuu ihme: kotka lennähtää sisälle ja asettuu ikonien luokse.
Siitä päivästä lähtien heidän elämästä tulee yhtä.
Tämä kokonaan jakuutiksi puhuttu Lintujen kuningas voitti Moskovan kansainvälisen elokuvajuhlien (MIFF) vuoden 2018 pääpalkinnon.

PEK erikoisnäytökset

Mullah

Мулла / Mulla

  • Sallittu kaikenikäisille

Asfandijar pääsee vapaaksi vankilasta ja saa yllättäen mahdollisuuden ryhtyä uskonnolliseksi opettajaksi maaseudun uudella moskeijalla. Tataarikylää riivaa työttömyys, rikollisuus, ahneus ja alkoholismi, eikä uutta mullahia katsota hyvällä, kun jännitteet pahenevat entisestään. Mutta rankkojen kokemusten uuvuttama Asfandijar ymmärtää olevansa juuri oikeassa paikassa: hänen tehtävänsä on auttaa kaikkia, jotka tarvitsevat apua.
Värikäs, kaunis sekä sulosointuinen Mullah on kazanilaisen TatarKino-tuotantoyhtiön lippulaiva.
”Mullah on islamissa alimman tason uskonoppinut, joka johtaa moskeijoissa rukouksia, suorittaa uskonnollisia seremonioita sekä opettaa islamilaisissa kouluissa.”

PEK erikoisnäytökset

Russian Short Films

Venäläisiä lyhytelokuvia

  • Sallittu kaikenikäisille

Leikkijuna / Маленький поезд / Little Train / 2018
Tamara Dondurei  Kesto 30 min
Moskovalaisen psykoanalyytikon puheille saapuu kaksikielinen perhe. Pienen pojan pitäisi aloittaa jo koulu, mutta hän ei puhu eikä putkahda. Sanojen sijasta poika tykkää leikkiä pienellä rautatiellään. Terapeutti päättää osallistua veturien ja vaunujen maailmaan, jonka seurauksena todellisuus pojan ympärillä alkaa muovautua uudelleen…

Viinikylpy / Анна и Вано. Ванна и вино / Anna and Vano. Bathroom and Wine / 2018
Ohjaus: Aleksei Nekto  Kesto: 30 min
Vano on georgialaisen viinitilallisen poika, joka on Moskovan ruuhkissa hukannut yhteyden sukunsa henkiseen perintöön. Onni kuitenkin kääntää tuhlaajapojalle selkänsä: pankin gorillojen saapuessa vaatimaan lainan takaisinmaksua, joutuu Vano aloittamaan oman viinituotantonsa. Polkiessaan rypäleitä vuokra-asuntonsa kylpyammeessa, hän kuulee esivanhempiensa taivaalliset äänet ja saa lahjaksi viiniviljelyn salat. Rypälejuoma pelastaa Vanon pinteestä, mutta pian käy ilmi, että taianomaisella viinillä on myös seurauksensa…

Viimeinen päivä / Последний день / The Last Day / 2018
Ohjaus: Aleksandr Rastorgujev  Kesto: 30 min
Lyhytdokumentti kertoo Armenian vuoden 2018 kevään rauhanomaisesta samettivallankumouksesta, jossa ei ammuttu yhtään luotia. Ohjaaja Rastorgujev seurasi 11 päivän ajan tapahtumia, joiden aikana kansa eli yhdessä voimakkaita tunnetiloja huolen, murheen ja onnen euforian parissa.
Palkittu ja arvostettu dokumentaristi Aleksandr Rastorgujev (1979-2018) ammuttiin autoonsa kahden muun toimittajan kanssa Keski-Afrikan tasavallassa, jossa he olivat tekemässä dokumenttia Venäjän epävirallisista palkkasotureista.