ILTATÄHTI VILMIVESTIVAALI

ARTHOUSE CINEMA NIAGARA
8. ILTATÄHTI VILMIVESTIVAALI  7. - 11.10.2019
Liput: 7€

MAANANTAI 7.10.
klo 12.00

Michael Engler: DOWNTON ABBEY (UK 2019) -K7-122 min

klo 14.30
Aleksi Mäkelä: OLEN SUOMALAINEN (Suomi 2019) -K12- 113 min

TIISTAI 8.10.
klo 12.00

Mika Kaurismäki: MESTARI CHENG (Suomi 2019) 114 min

klo 14.30
Kirsikka Saari ja Elli Toivoniemi sekä Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo: TOTTUMISKYSYMYS (Suomi 2019) -K12- 76 min

KESKIVIIKKO 9.10.
klo 12.00

Zaida Bergroth: MARIAN PARATIISI (Suomi 2019) -K12- 111 min -ensi-ilta 4.10.2019

klo 14.30
Richard Linklater: MISSÄ OLET, BERNADETTE (Where´d You Go Bernadette, USA 2019) 109 min

TORSTAI 10.10.
klo 12.00

Jane Campion: PIANO ( Uusi Seelanti/Australia/Ranska 1993) -K16- 121 min

klo 14.30
Todd Phillipps: JOKER (USA 2019) -K16- 122 min

PERJANTAI 11.10
klo 12.00

James Ivory: TALO JALAVAN VARJOSSA (Howards End, UK/Japani/USA 1992) -K7- 142 min

klo 15.00
Alan Elliott & Sydney Pollack. AMAZING GRACE (USA 2018) -S- 89 min

Downton Abbey
Finnkino (FI-Cinema)

Downton Abbey

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Tänä syksynä kansainvälinen ilmiö Downton Abbey muuttuu loisteliaaksi valkokangaselämykseksi, kun katsojien rakastama Crawleyn perhe ja heidän uskollinen palveluskuntansa valmistautuvat elämänsä tärkeimpään tapahtumaan. Uutinen Englannin kuninkaan ja kuningattaren vierailusta kartanossa käynnistää skandaalien, romantiikan ja juonittelun värittämän tapahtumaketju, joka asettaa Downtonin tulevaisuuden vaakalaudalle. Elokuvan on käsikirjoittanut sarjan luoja Julian Fellowes ja sarjasta tutut näyttelijät palaavat rooleihinsa.

Olen suomalainen
Nordisk Film (FI-Cinema)

Olen suomalainen

KING OF HEARTS (Olen suomalainen)

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Elokuva on tarina elämää suuremmasta rakkaudesta, unelmien tavoittelusta ja taistelusta oman paikan löytämiseksi. Elokuva kertoo itsensä voittamisesta ja elämän pettymyksistä. Ennen kaikkea tämä on tarina selviytymisestä ja ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvaa koko kansan tuntema legenda, Kari Tapio.

Mestari Cheng
SF Film Finland

Mestari Cheng

Mestari Cheng

 • Sallittu kaikenikäisille

Mestari Cheng  on elokuva hyvästä ruuasta, Lapista ja erilaisten tapojen kohtaamisesta hyvässä hengessä ja ruohonjuuritasolla. Se on tarina erilaisista kulttuureista tulevien tavallisten ihmisten yllättävästä tapaamisesta ja tutustumisesta. Kiinalainen Chu Pak Hong , joka on saanut parhaaksi nuoren näyttelijän palkinnon Hongkongissa, esittää elokuvan nimiroolin ja yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa he muodostavat elokuvan pääparin. Herkullisena sivuosakaksikkona elokuvassa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen . Mestari Cheng on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa. 

Mestari Cheng kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä (Chu Pak Hong), joka saapuu yllättäen poikansa kanssa suomen Lappiin, Kittilään. Sattumien kautta Cheng päätyy kokkaamaan Sirkan (Anna-Maija Tuokko) baariin ja hän tuo todella uusia ja erikoisia makuja paikallisille, joista Vilppula ja Romppainen (Vesa-Matti Lori ja Kari Väänänen) käyvät syömässä baarissa joka päivä. Pikkuhiljaa Cheng ystävystyy Sirkan baarin pitäjän ja asiakkaiden kanssa samalla kun Sirkka koittaa ratkaista arvoitusta Chengin tulosta Suomeen.

Elokuvan on käsikirjoittanut Hannu Oravisto ja kuvannut Jari Mutikainen. Elokuvan on tuottanut Marianna Films yhteistyössä kiinalaisten osatuottajien By Median, Han Ruan Yuan He:n ja QianJi Culture Co:n kanssa. Kansainvälisenä myyntiagenttina toimii Yellow Affair, joka on myynyt elokuvan levitysoikeudet jo mm. Japaniin, Australiaan, Sveitsiin, Unkariin, Viroon ja Israeliin. Elokuvalla on levityssopimus myös Kiinassa ja Pohjoismaissa. Suomen tv-oikeudet on ostanut Yle ja elokuvan levittää SF Studios.

Lapin viestintä- ja markkinointitoimisto House of Laplandissa toimiva Lapin elokuvakomissio on auttanut tuotantoa muun muassa kuvauspaikkojen, paikallisen työryhmän ja palveluntarjoajien etsimisessä.

Tottumiskysymys

Tottumiskysymys

 • Sallittu kaikenikäisille

Seitsemän ohjaajan yhteisteos tuulettaa asenteita näyttämällä naisen elämästä hetkiä, jotka jäävät yleensä piiloon.

 

Hillan romanttinen loma, Emmin kotibileet ja Miljan koulumatka saavat yllättävän käänteen, kun vieras lyöttäytyy seuraan. Samaan aikaan nuori näyttelijä Emppu harjoittelee elämänsä suurinta roolia ristiriitaisissa tunnelmissa. Toisaalla kokematon syyttäjä Aleksi valmistautuu kiireellä ensimmäiseen oikeusjuttuunsa, jota asianomistaja Niina on odottanut vuosia. Miian järjestämien firman juhlien tunnelma taas järkkyy, kun työkaveri Katja avautuu pomon lähentely-yrityksestä. On päätettävä nopeasti, miten tilanne ratkaistaan.

 

Railakas näkökulma näyttää arkemme uudessa valossa. Absurdi huumori itkettää ja naurattaa: voiko tämä olla totta?

Marian paratiisi
Nordisk Film (FI-Cinema)

Marian paratiisi

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

1920-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa. Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome. Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse? 

Marian paratiisi on ohjaaja Zaida Bergrothin neljäs pitkä elokuva. Virossa ja Suomessa kuvattavan elokuvan ovat käsikirjoittaneet Anna Viitala ja Jan Forsström. Vuonna 2019 ensi-iltansa saavan elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta, tuottajinaan Daniel Kuitunen ja Kaisla Viitala. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Missä olet, Bernadette
SF Film Finland

Missä olet, Bernadette

Where'd You Go, Bernadette

 • Sallittu kaikenikäisille

Maria Semplen samannimiseen menestysromaaniin perustuva arvostetun ohjaajan Richard Linklaterin elokuva  Missä olet, Bernadette  kertoo palkitun nerokkaan arkkitehdin ja itsetutkiskelijan Bernadette Foxin ( Oscar®-voittaja Cate Blanchett) tarinan. Uhrattuaan vuosia elämästään perheelleen hän haluaa jälleen päästää luovuutensa valloilleen. Bernadetten elämänmuutos vie hänet uskomattomalle matkalle, joka käynnistää hänen elämänsä uudelleen ja johtaa itsensä uudelleen löytämiseen. Bernadetten seikkailu vie hänet perheen ja kodin turvasta Antarktiksen jäisiin maisemiin. Löytäessään itsensä, myös hänen perheensä huomaa, kuka hän todella on.  Missä olet, Bernadette  tutkii mitä tapahtuu, kun elämä haastaa meidät löytämään inspiraatiomme uudelleen. Voiko luovuutensa menettänyt aloittaa kaiken uudestaan?

_______________________________________________________________________

Pilttikino to 26.9. klo 9:30 – tule vauvan kanssa elokuviin!

Pilttikino-näytöksessä elokuvan äänet ovat normaalia hiljaisemmalla ja salissa on himmeä valaistus. Salin paikoista myydään vain puolet, jolloin yhteen lippuun sisältyy kaksi vierekkäistä paikkaa vanhemmalle ja vauvalle. Käytävällä on esteetön WC-tila, jossa vaipanvaihto onnistuu. Vauvanruualle on lämmitysmahdollisuus.

Kehräsaaressa on rajalliset auton paikoitusmahdollisuudet ja teatterilla rajalliset lastenvaunuparkkitilat. Lastenvaunuille on toki varattu tilaa teatterin aulakäytävästä ja kahvilatilasta, mutta hieman ahdasta voi tulla. Helpointa olisi jos kyyti Kehräsaareen olisi mahdollinen ja vauva saliin kantokassissa/turvaistuimessa, jossa vauva voi esim. nukkua leffan aikana.

Lipunhinta normaali (yli 2 vuotiaat), alle 2-v ilmaiseksi.

 

Piano

Piano

The Piano

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää seksiä

Campion osoitti olevansa mestarillinen henkilöohjaaja puristamalla aivan uusia ulottuvuuksia esiin sellaisista kokeneista tähtinäyttelijöistä kuin Holly Hunter ja Harvey Keitel. Heidän kohtauksensa ovat hienovireisimpiä estyneen eroottisuuden kuvauksia mitä valkokankaalla on nähty. Erityisesti Hunterin suoritus on roolin vaatimassa eleettömyydessään tavattoman ilmaisuvoimainen. Mutta Sam Neill Adan miehenä ja Anna Paquin hänen tyttärenään ovat yhtä lailla vahvoja suorituksia. Campion oli ensimmäisenä naisena voittamassa Kultaisen Palmun Cannesin elokuvajuhlilla (Piano jakoi palkinnon Chen Kaigen Jäähyväiset jalkavaimolle -elokuvan kanssa) ja oli vähällä saada vastaavasti ensimmäisenä naisena Oscarin ohjauksesta – Spielberg Schindlerin listoineen meni kuitenkin edelle. Kahdeksasta Oscar-ehdokkuudesta (paras elokuva, paras naispääosa, paras naissivuosa, paras ohjaus, paras alkuperäiskäsikirjoitus, paras kuvaus, paras puvustus, paras leikkaus) Piano sai kolme: naispääosasta Hunterille, naissivuosasta Anna Paquinille (joka ei ollut näytellyt koskaan aiemmin) ja käsikirjoituksesta Campionille.

Joker
SF Film Finland

Joker

Joker

 • Sallittu kaikenikäisille
 • Sisältää väkivaltaa
 • Voi aihetuttaa ahdistusta

Väkijoukossakin itsensä yksinäiseksi tunteva Arthur Fleck etsii edes jonkinlaista yhteyttä. Kulkiessaan pitkin Gotham Cityn nokisia katuja hän pitää yllä kahta naamiota. Yhden hän maalaa kasvoilleen päivätyötään varten. Toista hän ei pysty poistamaan; se on hahmo, johon hän turhaan pakottaa itsensä tunteakseen olevansa osa ympäröivää maailmaa eikä väärinymmärretty mies, jota elämä jatkuvasti kohtelee kaltoin. Isättömällä Arthurilla on hauras äiti, hänen paras ystävänsä, joka nimittää häntä Happyksi. Tämä lempinimi on luonut Arthurille hymyn, joka kätkee hänen tuskansa. Mutta teinien pahoinpidellessä häntä kadulla, pukumiesten pilkatessa häntä metrossa ja klovnikollegojen kiusatessa häntä töissä Arthur ajautuu yhä kauemmaksi yhteiskunnasta.
Todd Phillipsin tuottama, ohjaama ja osittain käsikirjoittama ”Joker” on hänen näkemyksensä pahamaineisesta DC-pahiksesta. Se on syntytarina, joka loittonee hahmon perinteisestä mytologiasta. Phillipsin tutkielma Arthur Fleckista, jota Joaquin Phoenix herkullisesti tulkitsee, on kertomus miehestä, joka yrittää löytää paikkansa Gothamin rikkinäisessä yhteiskunnassa. Kaivatessaan edes pientä valonpilkahdusta elämäänsä Arthur kokeilee siipiään stand up -koomikkona, mutta huomaa pian olevansa itse vitsien kohteena. Joutuessaan apatian ja julmuuden noidankehään ja lopulta petoksen uhriksi Arthur tekee huonoja päätöksiä yksi toisensa jälkeen saaden aikaan synkkien tapahtumien ketjureaktion.

Talo jalavan varjossa

Talo jalavan varjossa

Howards End

 • Sallittu kaikenikäisille

Englantiin 1900-luvun alkupuolelle sijoittuva E.M.Forsterin romaaniin perustuva elokuva seuraa kolmen eri yhteiskuntaluokkaan kuuluvan perheen sosiaalisia suhteita ja kuinka perheiden kohtalot nivoutuvat yhteen.

Ohjaaja James Ivory, tuottaja Ismael Merchant ja käsikirjoittaja Ruth Prawer Jhablava muodostivat usean menestyselokuvan tekijätrion ja Talo jalavan varjossa on yksi heidän tuotantonsa helmistä. Elokuva voitti kolme Oscar palkintoa; mm. Dame Emma Thompson roolistaan ja mukana elokuvassa ovat myös Sir Anthony Hopkins, Vanessa Redgrave ja Helena Bonham Carter.

Amazing Grace
Cinema Mondo

Amazing Grace

 • Sallittu kaikenikäisille

Tammikuussa 1972 soul-musiikin kuningatar Aretha Franklin esiintyi ikimuistettavasti New Temple Missionary Baptist –kirkossa Los Angelesissa. Tästä syntyi konserttielokuva ja legendaarinen livealbumi Amazing Grace.  Konserttielokuvaa ei teknisistä syistä koskaan julkaistu. Nyt, 47 vuotta myöhemmin, se on saatu teknisesti restauroitua.

Näytä ostoskori