Walhalla - kuukauden pohjoismainen elokuva

KUUKAUDEN POHJOISMAINEN ELOKUVA - SARJA TAMPERE KEVÄT 2018
NORDIC CINEMA SPRING 2018

Art House Cinema Niagara, engl. tekstit- with English subtitles- SAAMELAISVERI -suom tekstit-. SAMEBLOD -only Finnish subtitles-. Liput/Tickets. 6,-

To 8.2. klo 16.30 Amanda Kernell: SAAMELAISVERI (Someblod, Ruotsi/Norja/Tanska  2017) -K12- 110 min)

To 22.3. klo 16.30 Sakaris Stora: DREAMS BY THE SEA (Färsaaret/Tanska 2017) 78 min

To 19.4. klo 16.30 Lisa Ohlin: STANDHAFTIGE (Walk With Me, Tanska/Ruotsi 2016) 105 min

To 17.5. klo 16.30 BERGMAN 100 vuotta: Ingmar Bergman: MANSIKKAPAIKKA (Smultronstället- Wild Strawberries, Ruotsi 1957) -S- 91 min

Saamelaisveri
Cinema Mondo

Saamelaisveri

Sameblod

  • Sallittu kaikenikäisille

Elle Marja käy saamelaista koulua pikkusiskonsa kanssa ja pian on hänen aikansa ryhtyä perheen poronhoitajaksi. Hän kuitenkin unelmoi elämästä toisaalla, kaukana kyläläisten piikittelystä ja halveksunnasta ja koulun rautaisesta kurista ja kolttapukupakosta. Tilanne kärjistyy koululla pidettävien rotubiologisten tutkimusten myötä ja Elle Marja päättää jättää kaiken ja sulautua kantaväestöön. Hän varastaa ruotsalaisen opettajansa vaatteet ja suuntaa Uppsalaan. Mutta oman identiteetin vaihto osoittautuu vaikeammaksi kuin hän uskoikaan.

PEK erikoisnäytökset

Dreams By The Sea

Dreams By The Sea

  • Sallittu kaikenikäisille

16 -vuotias Ester istuu tylsistyneenä vanhempiensa vetämässä sunnuntaikoulussa. Pienen paikkakunnan kasvattina hän janoaa muutosta ja seikkailua. Ester innostuu, kun samanikäinen Ragna muuttaa paikkakunnalle. Ragnan elämä eroaa Esterin elämästä monella tapaa. Hän muuttaa pikkuveljensä ja äitinsä kanssa usein paikkakunnalta toiselle ja pian selviää, että Ragnan elämä ei olekaan niin helppoa. Ragna kaipaa vakautta elämäänsä ja Ester seikkailua. Toiveikas ja miellyttävä elokuva tyttöjen ystävyydestä ja kasvusta Färsaaren kauniissa maisemissa.

Ester, 16 år, sitter uttråkad i söndagsskolan, som hennes föräldrar drar. Hon är född och uppvuxen på den lilla orten, där allt går i samma bana. Då jämnåriga Ragna flyttar till orten, blir Ester fascinerad. Ragna är på många sätt så annorlunda. Hon bor med sin mamma och bror och flyttar ofta från ort till ort. Det blir dock snart tydligt att Ragna inte har det så lätt. Ragna längtar efter stabilitet, medan Ester söker äventyret. En hoppfull och behaglig film om flickornas framväxande vänskap och uppväxt med Färöarnas vackra landskap som kuliss.

 

Walk With Me
PEK erikoisnäytökset

Walk With Me

De standhaftige

  • Sallittu kaikenikäisille

Thomas on Afganistanissa haavoittunut tanskalainen sotilas, joka on lähetetty kotimaahan sairaalaan kuntoitumaan. Hän yrittää kuntoutua ja samalla saada otteen elämästään, mutta katkeruus ja temperamentti aiheuttavat vaikeuksia. Balettitanssija Sofie vierailee sairaalassa joka päivä ja huomaa Thomasin ja hänen vaikeudet. Sofie ryhtyy auttamaan Thomasta baletin keinoin.

Thomas är en dansk soldat som har förolyckats i Afghanistan. Han har blivit skickad till Danmark för rehabilitering och försöker få grepp om sitt liv, men hans bitterhet och temperament kommer i vägen. Balettdansösen Sofie besöker sjukhuset varje dag och lägger märke till Thomas. Hon bestämmer sig för att hjälpa honom med baletten som redskap.

 

Mansikkapaikka
PEK erikoisnäytökset

Mansikkapaikka

Smultronstället

  • Sallittu kaikenikäisille

Mansikkapaikka on monen mielestä elokuvahistorian merkityksellisimpiä elokuvia. Symbolinen elokuva vie Victor Sjöströmin esittämän vanhan professorin matkalle omaan minuuteensa.

Smultronstället anses av många vara en av de viktigaste filmerna i filmhistorien. Den symboliska filmen för professorn, som spelas av Victor Sjöström, på en resa in i det egna jaget.