Seuraava näytös

OHJAUS
Kristín Jóhannesdóttir

KÄSIKIRJOITUS
Kristín Jóhannesdóttir

ROOLEISSA
Snæfríður Ingvarsdóttir, Emmanuelle Riva, Kristbjörg Kjeld, Hilmir Snær Guðnason, Ólafía Hrönn Jónsdóttir, Snorri Engilbertsson, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Halldóra Geirharðsdóttir, Þröstur Leó Gunnarsson, Þuríður Blær Jóhannsdóttir

KESTO
1 h 34 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
englanti

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Alma

Alma (tilasto)

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Mitä ihminen on ilman muistiaan? Kylmällä logiikalla toimiva ihmisen varjo, ehdottaa islantilaiselokuva Alma. Nimihenkilö on tuomittu puolisonsa murhasta, jota hän ei kuitenkaan muista tehneensä. Lapsuuden trauma on vienyt Alman muistin ja puhekyvyn. Hänen mielensä on murtunut. Nyt hän elää psykiatrisessa vankisairaalassa – tai jos hän saisi päättää, hän ei enää eläisi. Tämä ei kuitenkaan ole Alman loppu. Yllättävä uutinen saa hänet taas janoamaan elämää. Ja kostoa.

Elokuva sijoittuu pitkälti sisätiloihin, mutta kun kamera astuu ulos, avautuu katsojalle karu, kylmä ja kiehtova Islannin luonto. Alma ei puhu, mutta hänen päänsä sisäiset äänet avaavat tarinaa ja toimivat elokuvan kertojaäänenä.

Nimiroolissa vakuuttaa Laura Birniä hämäävästi muistuttava Snæfríður Ingvarsdóttir. Mainiot sivuroolit tekevät Kristbjörg Kjeld ja Emmanuelle Riva (viimeisessä elokuvassaan). He ovat harmaantuva kaksikko, joka edustaa Almalle kotia ja perhettä. Alma osoittautuu vahvemmaksi mitä hänen Eloveenaakin vaaleampi, keijukaismainen olemuksensa antaa olettaa. Hän alkaa elää toteen lapsena saamaansa ohjetta: “Pikku tyttö, sanon sinulle, nouse ylös!” Hauraasta potilaasta kuoriutuu aktiivinen toimija.

- Katariina Rönnqvist


Treåriga Alma och hennes mamma blev vittnen till det brutala mordet på pappan och flydde därefter från sitt krigshärjade hemland till Island. Nu, 25 år senare, sitter Alma på en psykiatrisk avdelning för att ha mördat sin pojkvän, ett brott hon inte minns något av. Men när Alma upptäcker att pojkvännen fortfarande lever, beslutar hon sig för att fly och verkligen ta livet av honom.

Näytösajat

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/home/jalusta/layout/niagarav2/templates/dataprovider/johkuproduct.tplsubnavi:42757" in /home/jalusta/include/2.0.0/Smarty-2.6.0/libs/Smarty.class.php on line 1144
Näytä ostoskori