Seuraava näytös

OHJAUS
Ingmar Bergman

KÄSIKIRJOITUS
Ingmar Bergman

ROOLEISSA
Harriet Andersson (Agnes), Kari Sylwan (Anna / maid), Ingrid Thulin (Karin / Agnes' sister), Liv Ullmann (Maria / Agnes' sister), Anders Ek (Isak / priest), Inga Gill (Storyteller), Erland Josephson (David / doctor), Henning Moritzen (Joakim), Georg Årlin (Fredrik), Ingmar Bergman (Narrator)

KESTO
1 h 31 min

IMDB.COM

Kuiskauksia ja huutoja

Viskningar och rop

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Bergman on kertonut, että Kuiskauksia ja huutoja sai alkunsa kuvasta, visiosta, jota hän kantoi mukanaan muutamia vuosia, ennen kuin edes ryhtyi tekemään käsikirjoitusta: “Se oli kuva suuresta punaisesta huoneesta, jossa kolme valkopukuista naista puhui kuiskaten keskenään. En tiennyt miksi he tekivät niin ja yritin saada selville mitä he sanoivat toisilleen, mutta en onnistunut. Tämä kuva palasi mieleeni yhä uudelleen ja uudelleen.” Tähän liittyy käsitys, joka Bergmanilla oli sielusta pikkupoikana: suuri hirviö vailla kasvoja, jonka sisäpuoli avautuessaan näytti punaiselta ja kalvomaiselta.

Kuiskauksissa ja huudoissa tietyt tunteet ja aistimukset sulautuvat yhteen: turhautuminen, yksinäisyys, pettymys, uskon ja fyysisen yhteisyyden kaipuu. Hiljaisuuden sisarusten lailla Kuiskausten ja huutojen kolme sisarta näyttävät olevan osa yhtä ja samaa sielua; Bergman on tunnustanut, että kukin heistä herättää henkiin yhden puolen hänen äitinsä persoonallisuudesta. Samalla kun pitkään sairastanut Agnes käy kuolinkamppailuaan, seurataan muiden sisarten henkistä kuolinkamppailua, miten he paljastavat kylmyytensä, tyhjyytensä ja perustavanlaatuisen itsekkyytensä.

Näytösajat

Näytä ostoskori