Seuraava näytös

OHJAUS
Virpi Suutari

KÄSIKIRJOITUS
Virpi Suutari, Jussi Rautaniemi

ROOLEISSA
Pääosissa dokumentissa: Alvar Aalto, Aino Aalto ja Elissa Aalto.

KESTO
1 h 43 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi/ruotsi

IMDB.COM

StoryHill Oy

Aalto

  • Ikäraja ei vielä tiedossa
  • Sisältää seksiä Voi aihetuttaa ahdistusta

La 26.9. klo 16:00 ja Su 27.9. klo 16:00 -näytöksissä ENG-FI-tekstitys! / Sat 26.9. at 4 p.m. and Sun 27.9. at 4 p.m. screenings with English subtitles!

- Miksi rakentaa tavallista, jos voi luoda paratiisin -

Rakkaustarina ja kuvaus aikaansa edellä olleesta taiteilijapariskunnasta.

Palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Aino Aallon tarina Alvarin tasa-arvoisena kollegana nousee esiin ja henkilökohtainen tarina kietoutuu orgaanisella tavalla arkkitehtuuriin ja työhön. Aalto kertoo rohkeista ja aikaansa edellä olleista luovista taiteilijoista ja yrittäjistä, Alvarista, Ainosta ja Elissasta, jonka kanssa Aalto meni naimisiin 1952 Ainon kuoleman jälkeen.

Elokuvassa on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin.  Sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa. Dokumentti kuljettaa katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla.

Elokuvassa vieraillaan monissa Suomen Aalto-kohteissa Helsingissä, Imatralla, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Säynätsalossa sekä Venetsian Paviljongissa, Viipurin kirjastossa ja Cambridgessa. Matkalla kohdataan myös Rockefellerit, Le Corbusier sekä monia muita legendaarisia kulttuurihahmoja.

Näytösajat

Näytä ostoskori