Seuraava näytös

OHJAUS
Klaus Härö

KÄSIKIRJOITUS
Jimmy Karlsson, Kirsi Vikman

ROOLEISSA
Topi Majaniemi (Eero Lahti), Marjaana Maijala (Kirsti Lahti - Eeron äiti), Maria Lundqvist (Signe Jönsson - äiti Ruotsissa), Michael Nyqvist (Hjalmar Jönsson - isä Ruotsissa), Esko Salminen (Eero Lahti - nykyaika), Aino-Maija Tikkanen (Kirsti Lahti - nykyaika), Leif Andrée (Gunnar), Marie Göranzon (Rouva Grevnäs), Gustav Wiklund (Pappi)

KESTO
1 h 51 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi

IMDB.COM

Äideistä parhain

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Äideistä parhain on tarina pienen pojan kohtalosta keskellä sotivaa maailmaa. Sota syttyy ja 9-vuotiaan Eeron isä lähtee rintamalle. Vaikka isä lupaa Eerolle, että sota on ihan pian ohi, ei mikään enää palaa ennalleen. Vain vähän sodan alkamisen jälkeen rintamalta saapuu suruviesti, joka murtaa Eeron Kirsti-äidin.

Leskeksi jäänyt, surun murtama Kirsti ei kykene pitämään huolta pojastaan ja lähettää Eeron turvaan Ruotsiin, hyvinvoinnin keskelle. Äiti vakuuttaa, että muutto Ruotsiin on vain Eeron omaksi parhaaksi, mutta Eeron on vaikea ymmärtää sitä. Alkaa matka kohti tuntematonta maata ja uutta äitiä.

Suomesta evakuoitiin talvi-ja jatkosodan aikana Ruotsiin yli 70 000 lasta. Tarina pohjautuu vapaasti Heikki Hietamiehen samannimiseen romaaniin.

Näytösajat

Näytä ostoskori