Seuraava näytös

OHJAUS
Tim Burton

KÄSIKIRJOITUS
Michael McDowell, Larry Wilson, Warren Skaaren

ROOLEISSA
Alec Baldwin (Adam), Geena Davis (Barbara), Annie McEnroe (Jane Butterfield), Maurice Page (Ernie), Hugo Stanger (Old Bill), Michael Keaton (Betelgeuse), Rachel Mittelman (Little Jane), Catherine O'Hara (Delia), J. Jay Saunders (Moving Man #1), Mark Ettlinger (Moving Man #2)

KESTO
1 h 32 min

IMDB.COM

Beetlejuice

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Palattuaan kohtalokkaalta ostosreissulta kotiin Adam ja Barbara Maitland huomaavat saaneensa surmansa auto-onnettomuudessa. Tämä yllätys on vasta alkusoittoa varsinaisille ikävyyksille. Edesmenneet vastanaineet muuttuvat näkymättömiksi haamuiksi ja joutuvat sietämään nousukasmaista Deetzin perhettä, joka muuttaa New Yorkista Uuteen Englantiin ja alkaa sisustaa Maitlandien rakasta kotitaloa elinkelvottoman trendikkääksi asuinpaikaksi. Pariskunta ei voi poistua talosta, sillä sen ulkopuolella vainajia odottaa joukko Danten, Kafkan ja Frank Herbertin maailmoja muistuttavia helvettejä.

Alan ja Barbara päättävät säikytellä rasittavat Deetzit tiehensä, mutta kokemattomina kummittelijoina he eivät kykene luomaan kyllin karskeja kauhuefektejä. Apuun kutsutaan Michael Keatonin ilmiömäisen maanisesti näyttelemä ammattiräyhähenki Betelgeuse (lausutaan: Beetlejuice). Tämä elävien manaaja ("bio-buster") saa likaisilla ja surrealistisilla tempuillaan uuden isäntäväen tuota pikaa tolaltaan. Vain Dietzin perheen murrosikäinen Lydia-tytär (Ryder läpimurtoroolissaan) ei järkyty haamumellastuksesta. Baudelairelaista kuolonkaipuuta potevaa goottipunk-kaunotar Lydiaa voi Saksikäsi-Edwardin tavoin pitää taiteilija Tim Burtonin omakuvana nuoruuden vuosilta.

Näytösajat

Näytä ostoskori