Seuraava näytös

OHJAUS
Amanda Kernell

KÄSIKIRJOITUS
Amanda Kernell

ROOLEISSA
Ane Dahl Torp (Alice), Sverrir Gudnason (Mattias), Troy Lundkvist (Vincent), Tintin Poggats Sarri (Elina), Johan Bäckström (Simon), Eva Melander (Margit), Siw Erixon (Siv), Sofia Jannok (Vincents teacher 2), Caroline Söderström (Vincents teacher 1), Anna Granquist (Erika)

KESTO
1 h 34 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
englanti

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Charter

Charter (tilasto)

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Kun ex-mies alkaa käyttäytyä uhkaavasti ja estää Alicea ottamasta yhteyttä lapsiinsa, Alice ostaa äkkilähdön Teneriffalle. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että uimapuvun lisäksi Alice ottaa kellekään kertomatta mukaansa entisen miehen luona asuvat yhteiset lapset – kesken kivuliaan huoltajuuskiistan, jonka Alice pelkää häviävänsä.

Perhelomalla juodaan mocktaileja ja lauletaan karaokea, mutta tunnelma on kireä, sillä Alicesta erossa olleet lapset eivät ole unohtaneet, että perhe hajosi sen jälkeen, kun äiti itse käänsi selkänsä. Viikko Kanarian saarilla on lyhyt aika parsia menneisyyden arpia kokoon.

Ylistetyllä esikoisohjauksellaan Saamelaisveri (R&A 2017) itsensä läpi lyönyt Amanda Kernell tarttuu myös toisessa pitkässä elokuvassaan yhteiskunnallisesti vaiettuun aiheeseen tarkastellessaan sitä, miten olemme tottuneet katsomaan äitiä ja naista, joka ei ole läsnä lastensa elämässä. Ane Dahl Torp tekee upean ja hienovaraisen roolisuorituksen vanhemmuudestaan taistelevan Alicen ahdinkoa ilmentäen.

Täydellisen äidin myyttiä kyseenalaistaessaan Charter ei myöskään kainostele näyttää avioeron raadollisuutta silloin, kun keskenään kiistelevät vanhemmat ajavat lapsensa umpikujaan hoputtaessaan heitä valitsemaan puolensa äidin ja isän välillä.

Teksti: Suvi Nousiainen / R&A

Näytösajat

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/home/jalusta/layout/niagarav2/templates/dataprovider/johkuproduct.tplsubnavi:42757" in /home/jalusta/include/2.0.0/Smarty-2.6.0/libs/Smarty.class.php on line 1144
Näytä ostoskori