Seuraava näytös

KESTO
0 h 59 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
englanti

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Fata Morgana

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Fata Morgana elokuvan työprosessi oli vaikea. Meistä tuntuu, että Fata Morgana elokuvan kulkema tie on perin samankaltainen kuin tsuktsien kulkema tie, tsuktsien josta elokuva kertoo.

Kuvasimme elokuvamme Pietarissa ja käytimme elokuvakerronnassa runsaasti arkistomateriaalia, toisten kuvaamaa ja itse kuvattua.

Ihminen, asuu hän tsuktsien niemimaalla tai Suomessa, ei voi itsenäisesti hallita elämänsä suuntaa, vaan korkeampi voima viitoittaa hänelle kuljettavaksi osoitetun tien. Tsuktsien elämän suunnalle ratkaisevaa oli Venäjän luopuminen Alaskasta vuonna 1867. Tsuktsien niemimaalle saapui joukottain amerikkalaisia valaanpyytäjiä, jotka harjoittivat turkiskauppaa ja muuttivat tsuktsien perinteistä arvomaailmaa. Venäjän vallankumous karkoitti amerikalaiset kauppamiehet ja asetti uuden tienviitan tsuktsien elämälle.

Fata Morgana elokuvassa Kymyrultyne, "Yksinäinen mato", venäläiseltä nimeltään Idea Vladimirovna Kulikova, kertoo tsuktsien kulkeman tien kansan mytologisesta menneisyydestä tähän päivään.

Näytösajat

Näytä ostoskori