Seuraava näytös

OHJAUS
Markku Hakala, yhteisohjaus Mari Käki

KÄSIKIRJOITUS
Markku Hakala

ROOLEISSA
Henri Malkki, Kirsi Paananen ja Atte Vuori

KESTO
1 h 11 min

Kotisivut

IMDB.COM

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Hiidenkirnu

Giant's Kettle

  • Ikäraja ei vielä tiedossa
  • Sisältää väkivaltaa
  • Voi aihetuttaa ahdistusta

Erikoisnäytös! Tekijävieraita paikalla!

Entä jos katsoisimme elokuvaa tietoisemmin, kuin sarjaa maalauksia? Intuitiivisemmin, kuin kuunnellessamme musiikkia? Kuvainnoillisemmin, kuin lukiessamme runon?

Taiteilijapariskunta Markku Hakalan ja Mari Käen esikoisteos HIIDENKIRNU havainnoi ihmisen järkiperäisen hallinnan ja inhimillisyyden tukahduttamisen perintöä, kadoksissa vaeltavia rikkinäisiä ihmisiä. Verkkainen, niukka, mutta merkityksiltään tiheä kerronta houkuttelee intuitiiviseen tapaan ymmärtää. Samalla elokuva kertoo maailmasta, jossa ymmärrys on tiedon rajaamaa ja tunteet pidetään piilossa.

Ilmaisullisesti omaleimaiselle elokuvalle on haettu vertailukohtaa niin Roy Anderssonista kuin David Lynchistä. Ohjaajapari tunnustaa esikuvakseen myös mykkäelokuvan pioneerin Maya Dereniin. Tietyllä tapaa Hakala ja Käki tekevät elokuvallaan 1960-luvun Suomelle sen mitä Tolkien teki keskiajan Englannille: He avaavat oven kansan myyttiseen menneisyyteen, jota ei koskaan ollut, mutta joka on sadun lailla sekä tuttu että ajaton.

Elokuva esiteltiin kesän Rakkautta&Anarkiaa-festivaaleilla, sai kansainvälisen ensi-iltansa esikoisteosten kilpasarjassa Tallinnassa ja jatkaa nyt Yhdysvalloissa.

Hiidenkirnu / The Giant's Kettle Letterboxd.comissa

Näytösajat

Näytä ostoskori