Seuraava näytös

OHJAUS
Tonislav Hristov

KÄSIKIRJOITUS
Tonislav Hristov, Lubomir Tsvetkov

KESTO
1 h 22 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi

Hyvä postimies

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Huom: näytökseen on sitova ennakkoilmoittautuminen! Ilmoittaudu tästä linkistä

SPR Tampereen osaston IHL-toiminnan eli humanitaarisen oikeuden vapaaehtoiset järjestävät yhteisen elokuvaillan keskiviikkona 22.11. klo 19-21.30 Arthouse Cinema Niagarassa (Kehräsaari B-talo 33200 Tampere). Näytettävä elokuva on Hyvä postimies (2016), jonka on ohjannut suomalaisbulgarialainen Tonislav Hristov. Elokuvassa käsitellään pakolaisuuden ja humanitaarisen oikeuden teemoja. Paikan päällä on myös elokuvan tuottaja Kaarle Aho.

Pieni ja sinnikäs bulgarialainen kylä vasten Turkin rajaa on vastustanut vieraita valloittajia aina antiikin Rooman ja Ottomaanien valtakunnan ajoista lähtien.  Nyt sen 38 eläkeikäistä äänestäjää päättää Euroopan tulevaisuudesta.

Ivan, paikallinen postimies, pyrkii pormestariksi. Hänellä on uusi poliittinen visio. Hän haluaa asuttaa ja elävöittää kylän toivottamalla syyrialaiset turvapaikanhakijat tervetulleiksi. Hänen vastustajansa haluaa sulkea silmänsä muutokselta, sulkea rajat ja palata kommunismin aikaan. Tiiviin kampanjoinnin lomassa Ivan oppii, että pienimmilläkin teoilla saattaa olla suuret vaikutukset.

Vuosisatojen ajan kylää on kutsuttu Suureksi portiksi johtuen sen sijainnista Ottomaanien valtakunnan ja Turkin rajalla. Nyt se on joutunut keskelle eurooppalaista kriisiä laittomien turvapaikanhakijoiden hiipiessä öisin rajan yli Euroopan Unioniin. Jälleen kerran uneliaasta ja kuihtuvasta pikkukylästä on tullut Euroopan porsaanreikä.

Hyvä postimies sai kansainvälisen ensi-iltansa Amsterdamin kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaalin, IDFA:n kilpasarjassa ja sen Pohjois-Amerikan ensi-ilta oli Sundancen elokuvafestivaalien kilpasarjassa.

Näytösajat

Näytä ostoskori