Seuraava näytös

OHJAUS
John Cassavetes

KÄSIKIRJOITUS
John Cassavetes

ROOLEISSA
Ben Gazzara (Cosmo Vittelli), Timothy Carey (Flo), Seymour Cassel (Mort Weil), Robert Phillips (Phil), Morgan Woodward (The Boss), John Kullers (The Accountant), Al Ruban (Marty Reitz), Azizi Johari (Rachel), Virginia Carrington (Mama), Meade Roberts (Mr. Sophistication)

KESTO
1 h 49 min

IMDB.COM

Kiinalaisen kiristäjän murha

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Kiinalaisen kiristäjän murha tuo täsmällisesti esiin Cassavetesin elokuvanäkemyksen omaleimaisuuden, sillä siinä hän käyttää tuhat kertaa Hollywoodissa kokeiltua mallia: rikoselokuvaa, "mustaa elokuvaa". Eikä Cassavetes ole suinkaan pyrkinyt kumoamaan tätä mallia, siis luopumaan sen ideologiasta tai kääntämään päälaelleen sen dramaturgiaa: hän yksinkertaisesti käyttää hyväkseen sen dramaattista rakennetta, joka on osoittanut tehonsa psykologisen jännityksen ja näyttävän draaman välikappaleena.

Tarina on sinänsä yksinkertainen: suuren pelivelan hyvitykseksi yökerhonomistaja Cosmo Vitellin on murhattava vanha kiinalainen vedonvälittäjä. Tietysti käy niin, että teon tehtyään Vitelli itse joutuu poisraivattavaksi, sillä hän tietää liikaa. Mutta enemmän kuin juonen mekanismi Cassavetesin on kiinnostanut päähenkilön maailman kuvaus. Merkittävää on juuri katseen yksinkertaisuus ja täsmälleen oikea sävy, jolla Cassavetes vangitsee tämän öisen maailman

Näytösajat

Näytä ostoskori