Seuraava näytös

KESTO
1 h 16 min

KIELI
orig.

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Korpinpolska

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Markku Lehmuskallio: 

"Olen koulutukseltani metsäteknikko. Toimin metsäteknikon ammatissa kuusi vuotta. Työvuosina metsäteknikkona ja koulutusta edeltäneinä vuosina aistin luonnon ja ihmisen luoman yhteiskunnan välisen aidan korkeuden.  Elokuva  Korpinpolska kertoo yleisen edun suuresta voimasta ja  se jakaantuu kahteen osaan ja välisoittoon. 

Aluksi tutustutan luonnon kiertokulkuun, talveen, kevääseen, kesään ja syksyyn, siihen mitä pohjolan luonnossa tapahtuu. 

Välisoittona kuullaan ja nähdään kansansävelmä Korpinpolska, jonka elokuvassa esiintyvä aviopari tanssivat. Korppi on musta viisas lintu. Korppi on  meille suomalaisille kuolemanlintu mutta on kulttuureita joille korppi on valontuoja, luojalintu. 

Välisoiton jälkeen ihminen astuu näyttämölle. Perhe, mies, vaimo ja talon vanha isäntä elävät vanhakantaista elämää metsän keskellä olevassa talossaan. Elannon antaa ympäröivä luonto. 

Eräänä päivänä talon isäntä näkee sivilisaation jättämän jäljen metsässä. 

Moraalinen kysymys, miksi luonnon kanssa sopusoinnussa elävä asukas joutuu virkavallan hampaisiin ammuttuaan linnun, mutta tietyömaa ja hakkuut voivat rauhassa tuhota luontoa?" 

 

Näytösajat

Näytä ostoskori