Seuraava näytös

OHJAUS
Jean-Luc Godard

KÄSIKIRJOITUS
Jean-Luc Godard, Paul Éluard

ROOLEISSA
Eddie Constantine (Lemmy Caution), Anna Karina (Natacha von Braun), Akim Tamiroff (Henri Dickson), Valérie Boisgel (2nd Seductress Third Class), Jean-Louis Comolli (Prof. Jeckell), Michel Delahaye (von Braun's Assistant), Jean-André Fieschi (Prof. Heckell), Christa Lang (1st Seductress Third Class), Jean-Pierre Léaud (Breakfast Waiter), László Szabó (Chief Engineer)

KESTO
1 h 39 min

IMDB.COM

Lemmy Caution - Piru mieheksi

Alphaville

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Alphaville kuvattiin Pariisin harmailla, talvisilla kaduilla tammi-helmikuussa 1965, mustavalkoisena. Viisi kuukautta myöhemmin Hullu Pierrot kuvattiin Rivieran varhaiskesän hehkussa väreissä ja laajakankaalle. Molemmat elokuvat ovat yleisluontoisia, kattavia yhteenvetoja Godardin moraalisesta maailmasta. Molemmat ovat rakkauskertomuksia; toinen päättyy elämään ja rakkauden uudelleenlöytämiseen, toinen päättyy kuolemaan ja kieltoon. Molemmat ovat syvällisesti runollisia, käsitteellisiä ja moraalisia kertomuksia.

Etenkin Alphavillen juuret ovat runoudessa. Tekstinä Godard käyttää Paul Eluardin 1920-luvun alussa ilmestynyttä teosta La Capitale de la douleur (”Tuskan pääkaupunki”), joka aikoinaan tavoitti vasta löydetyn autiomaametaforan totuuden. Myös Alphaville on ”Hirvittävän yön kaupunki”. Samalla juonen runko ja jotkut kuvatkin muistuttavat Jean Cocteaun elokuvarunoelmasta Orfeus: Lemmy Caution johdattaa Natacha von Braunin pois pimeyden kaupungista paljon samaan tapaan kuin Orfeus Eurydikensä. Alphaville on ”tieteistarina”, mutta lajityypin parhaan perinteen mukaisesti se näkee mieluummin tieteen runouden kuin sen matemaattisen logiikan ja mieluummin fiktion käyttökelpoisuuden kuin sen fantasian.

Näytösajat

Näytä ostoskori