Seuraava näytös

OHJAUS
Iiris Härmä

KESTO
1 h 15 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi

Kotisivut

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Luomakunnan vartijat

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Näytöksessä paikalla ohjaaja Iris Härmä! Mukana myös Luonto-Liiton susiryhmä, jonka kanssa yleisökeskustelua elokuvan jälkeen: Entäs meidän petoeläinten suojelu Suomessa?

Peruslippu: 11€ (myynti kassalla ja verkossa)
Luontoliiton ja SLL:n jäsenet: 8€ (myynti vain Arthouse Cinema Niagaran kassalta)
 

Elokuvan tapahtumapaikkana on Turkana, karu puoliaavikkoinen alue Pohjois-Keniassa, jota kutsutaan ihmiskunnan kehdoksi. Hiekan ja piikkipensaiden keskellä, suolaisen Turkanajärven rannalla asuu Daasanach -paimentolaisheimo, jonka luokse saapuu nuori tutkija Álvaro Fernández-Llámazares tutkimaan ihmisten luontosuhdetta. Hän ystävystyy paikallisen Job Nasakin kanssa joka johdattaa hänet kylänsä elämään.

Tästä alkaa tarina paimentolaiskansan selviytymistaistelusta, sukupuuttoon metsästetyistä eläimistä, jotka pian muistetaan vain lauluissa, heimosodista, esihistoriallisista fossiileista ja luonnonsuojelun arvosta. Mitä tapahtuu ihmiskunnan kehdossa nyt, on tarina meistä. Mistä olemme tulleet, mihin olemme matkalla?

LUOMAKUNNAN VARTIJAT on havahduttava kuvaus ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta, eläinten sukupuutosta ja ilmastonmuutoksesta. Luonnon kuluminen ja resurssien väheneminen ovat myös uhka rauhalle. Toivo syntyy kuitenkin koulutuksen ja asennemuutoksen kautta. Ehkä kaikki ei ole vielä menetetty.

Näytösajat

Näytä ostoskori