Seuraava näytös

OHJAUS
Oskari Tolonen

KESTO
0 h 42 min

KIELI
orig.

Pirkanmaan Elokuvakeskus

Minä ja muut ympärilläni -seniorisploitaatioelokuva

Minä ja muut ympärilläni -seniorisploitaatioelokuva

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

Toinen näytös!
Minä ja muut ympärilläni -seniorisploitaatioelokuva
Kokeellinen, yhteisöllisesti luotu elokuva, fiktio, 2023, kesto n. 42 min.
Näytös on maksuton. Ilmaislipun voi lunastaa Niagaran kassalta.

Elokuvassa käsitellään eläkkeelle jäämisen kokemuksia, kuten työroolista ja -yhteisöstä luopumista, yksinäisyyttä, toimettomuutta ja kiirettä sekä toisaalta vapautta ja sen mukanaan tuomia uusia elämänmahdollisuuksia. Valtaosin senioreista koostuvalla näyttelijäkaartilla ei ollut ainuttakaan kirjoitettua repliikkiä tukenaan kuvauksissa. Tarina on ryhmän yhdessä vapaasti ideoima ja jokainen elokuvan kohtaus on täysin improvisoiden toteutettu. Lopputulosta voi katsoa kriittisenä työelämän parodiana sekä herkkävireisenä tulkintana ikääntymisen kipukohdista ja mahdollisuuksista. Se näyttää myös sitoutumattoman kansalaistoiminnan sosiaalisen tärkeyden.

Elokuva on TampereMission Senioripysäkin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehty vuoden hauskin paikallinen tuotanto! Se on toteutettu yhteistyössä Senioripysäkin kävijöiden, vapaaehtoisten ja työntekijöiden kanssa. Elokuvan toteutuksesta on vastannut Oskari Tolonen.

Rooleissa: Rauno O. Lehtonen, Risto Timonen, Pirkka Puhakka, Pirjo Katajamäki, Marja Arbelius, Taru Tapioharju, Lahja Leppäkorpi, Arja Ronkainen, Marko Ajanki, Leena Valkama, Milja Enestam, Margit Ruoti ja Mikko Ängeslevä
Roolittaja ja järjestäjä: Marko Ajanki
Elokuvan toteutus ja alkuperäismusiikki: Oskari Tolonen
Yhteistyössä TampereMissio Senioripysäkki

Näytösajat

Näytä ostoskori