Seuraava näytös

OHJAUS
Rax Rinnekangas

KÄSIKIRJOITUS
Rax Rinnekangas

ROOLEISSA
Pilar Puente, Marja Skaffari, Liisa-Sofia Pöntinen, Margaret Jova, Ville Tanttu, Nacho Angulo

KESTO
1 h 28 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi

Black Lion Pictures

Once Upon a Time In Sad Hill

  • Ikäraja ei vielä tiedossa
  • Sisältää väkivaltaa

Älyllinen, mystinen trilleri siitä, miten naiset ottavat vapautensa eräällä hautausmaalla nimeltä Sad Hill, joka on tunnettu spagetti-westernien legendaarisen ohjaajan Sergio Leonen Hyvät ja Pahat ja Rumat-elokuvan (1966) kuuluisana loppukohtauspaikkana.

Neljä taiteilijaa on lopettamassa työpajaansa, aiheena eurooppalaisen ajattelijan Fernando Pessoan ihmiskäsitys, eräässä palatsissa Pohjois-Espanjassa, kun he alkavat yhtäkkiä muistella, mitä outoa tapahtui kahdelle avioparille samoilla seuduilla jokin aika sitten. Toisiaan tuntemattomat pariskunnat eksyivät eräällä rautatieasemalla. Pitkän, unenomaisen vuoristokävelyn päätteeksi he päätyivät myyttiselle hautausmaalle nimeltä Sad Hill, jolla heidän oli nyt kohdattava kuolleiden avioliittojensa alastomat totuudet aivan uudessa psykologisessa valossa. Vaimot aloittivat saman kävelybaletin hautausmaan kiviympyrällä kuten Clint Eastwood, Lee van Cleef ja Eli Wallach tekevät Leonen elokuvassa. Muutamassa minuutissa avioparien elämät muuttuivat täydellisesti.

Shakespearelaista Kesäyön unelmaa filosofialtaan muistuttava elokuva on kokemus kaikille ajatteleville naisille ja ajatteleville miehille. Elokuva edustaa osin kansainvälisesti käynnistyneen Metoo-liikkeen henkeä, osin se on puhtaiden perusoikeuksien kuvaus.

Visuaalisessa kauneudessaan ja tunnelmassaan Once upon a time in Sad Hill vertautuu italialaisen Paolo Sorrentinon draamakomediaan Suuri Kauneus (2013). Elokuvan paikoin älyllinen, esseistinen teksti ottaa yhteen sukupuolten asemaa koskevien peruskysymysten kanssa; mitkä ovat naisten oikeudet tällä planeetalla, jonka miehet uskovat omistavansa, mutta jonka Äiti Luonto omistaa? Mikä oikeus naisilla on omaan elämäänsä miesten toteuttaessa maapallon kaaokseen ja tuhoon ajavaa omaa miehistä elämäänsä? Elokuvan hitaasti kasvavassa psykologisessa kertomuksessa ei ole kuitenkaan kyse katkerien naisten suloisesta kostosta, vaan omiksi itsekseen heräävien älykkäiden naisten oikeudesta ottaa heidän oma elämänsä heidän omiin käsiinsä. Tämä auttaa myös vaimojen miesten heräämisen, vuosikymmenten valehtelemisen jälkeen, tajuamaan, mitä he tahtovat omilta elämiltään.

Näytösajat

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/home/jalusta/layout/niagarav2/templates/dataprovider/johkuproduct.tplsubnavi:2086" in /home/jalusta/include/2.0.0/Smarty-2.6.0/libs/Smarty.class.php on line 1144
Näytä ostoskori