Seuraava näytös

OHJAUS
Stanley Kubrick

KÄSIKIRJOITUS
Stanley Kubrick, Jim Thompson, Lionel White

ROOLEISSA
Sterling Hayden (Johnny Clay), Coleen Gray (Fay), Vince Edwards (Val Cannon), Jay C. Flippen (Marvin Unger), Ted de Corsia (Patrolman Randy Kennan), Marie Windsor (Sherry Peatty), Elisha Cook Jr. (George Peatty), Joe Sawyer (Mike O'Reilly), James Edwards (Track Parking Attendant), Timothy Carey (Nikki Arcane)

KESTO
1 h 24 min

IMDB.COM

Peli on menetetty

The Killing

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Peli on menetetty on yleensä arvioitu Kubrickin ensimmäiseksi tärkeäksi elokuvaksi. Se on kovaksikeitetty ja tiiviisti rakennettu rikosjännäri kilparadan ryöstöstä, jonka joukko pikkurikollisia toteuttaa “viimeisenä suurena keikkanaan”, yrityksenä ratkaista kaikki yksityiset rahaongelmansa kertaheitolla. Kubrickin kahden ensimmäisen elokuvan tavoin Peli on menetetty edustaa film noirin myöhäisvaihetta ja heijastaa lajityypin muuatta keskeistä ominaispiirrettä: se käyttää kompleksista kronologista järjestystä korostaakseen toivottomuuden ja menetetyn ajan tuntua raiteiltaan suistuneessa maailmassa.

Lionel Whiten romaanin pohjalta Kubrick on kehittänyt tiukan käsikirjoituksen kuvatakseen ryöstön valmistelut, luonnehtiakseen siihen liittyvät henkilöt ja esittääkseen itse ryöstön, joka on suunniteltu tapahtumaan yhtäaikaisesti seitsemännen lähdön kanssa. Kaiken tämän Kubrick toteuttaa sekuntiaikataululla ja yksityiskohtaisen huolellisesti. Hän rakentaa hyvin intensiivistä jännitystä leikkaamalla nopeasti ryhmän yhdestä jäsenestä toiseen sarjassa takautumia, jotka näyttävät miten kukin samaan aikaan on suoriutunut omasta osastaan suunnitelmaa. Kaikki nämä rinnakkaiset toimintalinjat johtavat kokoavaan kliimaksiin kohtalonomaisella väistämättömyydellä. Rakennetta sopii pitää musiikillisena: kuolleita kohtia ei ole ja teeman muunnelmat ovat kaikki huomionarvoisia.

Näytösajat

Näytä ostoskori