Seuraava näytös

OHJAUS
Emanuele Crialese

KÄSIKIRJOITUS
Emanuele Crialese, Francesca Manieri, Vittorio Moroni

ROOLEISSA
Penélope Cruz Vincenzo Amato Luana Giuliani

KESTO
1 h 39 min

KIELI
orig.

TEKSTITYS
suomi

Black Lion Pictures

Rakas äitini

L'immensità

  • Ikäraja ei vielä tiedossa
  • Sisältää väkivaltaa
  • Sisältää päihteiden käyttöä
  • Voi aihetuttaa ahdistusta

1970-luvun Rooma oli suurten sosiaalisten ja kulttuuristen muutosten aikaa. Borghettin perhe on juuri muuttanut uuteen upeilla näkymillä varustettuun kerrostaloasuntoon, joita kiireessä rakennetaan kaupungin vaurastuvalle keskiluokalle. Vaikka perheessä näyttää ulospäin olevan kaikki kunnossa, niin asiat eivät ole niin kuin ennen.

Clara (Penélope Cruz) ja Felice (Vincenzo Amato) ovat menettäneet rakkautensa. Kotiäiti Clara on autoritääriselle miehelleen ensimmäiseksi vaimo ja vasta toiseksi lapsilleen äiti. Clara:lla ei juurikaan ole sosiaalista elämää ydinperheen ulkopuolella ja siksi hän alkaa elää elämäänsä lastensa kautta. Kotona oleva stressaantunut tunnelma sekä kotiväkivallan peittely suvun silmissä vie hänet entistä kauemmaksi aviomiehestään. Perheen tytär Adri (Luana Giuliani) kamppailee oman identiteettinsä kanssa ja isänsä harmiksi ystävystyy alempaan yhteiskuntaluokkaan kuuluvan tytön kanssa. Sisäiset ristiriidat repivät perhettä erilleen kohti murtumispistettä, jota suvun taustalla aiheuttama paine ei yhtään helpota.

Terraferma ja Kultainen portti elokuvien ohjauksistaan tunnettu Emanuele Crialese on Rakas äitini elokuvassa tarttunut osittain omaelämänkerralliseen aiheeseen. Sen autenttinen 1970-lukulainen värimaailma on värikylläinen ja näyttävä. Elokuva toimii monessa tasossa ja sen perheidylliä rikkovat ongelmat ovat hyvin samaistuttavia myös nykyaikana.

"Side perheen äidin ja lasten välillä on uskomaton, muistojen- ja tunteiden tulkinta esitetään yksityiskohtaisesti upeissa väreissä"; (Cineuropa)

**** ”Cruzin karismaattista voimaa – hän on kuin Sophia Lorenin ja auringonpurkauksen risteys.” (Screen Daily)

Näytösajat

Näytä ostoskori