Seuraava näytös

OHJAUS
François Truffaut

KÄSIKIRJOITUS
François Truffaut, Marie-France Pisier, Jean Aurel, Suzanne Schiffman

ROOLEISSA
Jean-Pierre Léaud (Antoine Doinel), Marie-France Pisier (Colette Tazzi), Claude Jade (Christine Doinel), Dani (Liliane), Dorothée (Sabine Barnérias), Rosy Varte (Mère de Colette), Marie Henriau (Juge Divorce), Daniel Mesguich (Xavier Barnérias, le libraire), Julien Bertheau (Monsieur Lucien), Jean-Pierre Ducos (Avocat de Christine)

KESTO
1 h 34 min

IMDB.COM

Rakkaus karkuteillä

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Truffaut’n neljän ja puolen elokuvan ja 20 vuoden saaga oman alter egonsa Antoine Doinelin tunne-elämän ongelmista näyttää päättyvän teokseen Rakkaus karkuteillä. "Kun nyt hylkään Antoinen 33-vuotiaana, se johtuu siitä, että minä tai ei kukaan koskaan pysty sopeuttamaan häntä yhteiskuntaan ja tekemään hänestä aikuista". Tämä Jean-Pierre Léaudin niin riipaisevasti tulkitsema hahmo esittäytyi elokuvassa 400 kepposta, jonka haavoittuneesta lapsesta hän kasvoi haavoittuneeksi aikuiseksi elokuvissa Rakkautta 20-vuotiaana, Varastettuja suudelmia ja Nuori pari. Rakkaus karkuteillä näyttää Antoine Doinelin vaiheessa, jossa hänellä on takanaan epäonnistunut avioliitto suuren nuoruudenrakkauden kanssa ja uusi rakkaussuhde meneillään.

Doinel-sarjan ja myös sen viimeisen lenkin onnellinen piirre on ehkä juuri siinä, että Antoine kieltäytyy kasvamasta aikuiseksi. Hän on ikuisesti rakkaudennälkäinen, talttumaton, sovinnaiseen elämään sopeutumaton poika, joka kykenee tuntemaan yhtä hyvin levottomuutta kuin elämäniloakin. Antoine pystyy kiusaamaan, rukoilemaan, valehtelemaan voittaakseen naisen rakkauden, vain huomatakseen yhä uudelleen ja uudelleen, että toistuvat uudet valloitukset eivät tyydytä hänen nälkäänsä.

Näytösajat

Näytä ostoskori