Seuraava näytös

OHJAUS
Wayne Wang

KÄSIKIRJOITUS
Paul Auster

ROOLEISSA
Giancarlo Esposito (1st OTB Man / Tommy), José Zúñiga (2nd OTB Man / Jerry), Stephen Gevedon (OTB Man #3, Dennis), Harvey Keitel (Auggie Wren), Jared Harris (Jimmy Rose), William Hurt (Paul Benjamin), Daniel Auster (Book Thief), Harold Perrineau (Rashid Cole), Deirdre O'Connell (Sue the Waitress), Victor Argo (Vinnie)

KESTO
1 h 52 min

IMDB.COM

Smoke

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Smoke on syntynyt usean lahjakkaan taiteilijan kollektiivisena yhteistyönä. Amerikankiinalainen ohjaaja Wayne Wang teki lopullisen läpimurtonsa Ilon ja onnen tarinoilla (1993), kirjailija Paul Auster kuuluu yksin New York -trilogiansa Lasikaupunki, Aaveita ja Lukittu huone ansiosta amerikkalaisen nykykirjallisuuden kärkeen, näyttelijät William Hurt ja Harvey Keitel saavat tehdä unelmiensa roolit. Kaikille heille Smoke on ollut ilmeinen rakkaudentyö.

Smoke alkaa pienellä tarinalla siitä, kuinka tupakan Englantiin tuonut Sir Walter Raleigh punnitsi sikarinsavun. Kertoja on kirjailija Paul ja kuuntelija tupakkakauppias Auggie, joiden kohtaamien ihmisten kautta elokuva laajenee kertomaan myös kotoaan karanneesta mustasta pojasta, hänet hylänneestä isästä ja huumeisiin langennutta tytärtään jäljittävästä äidistä. Viiden tai kuuden ihmiset tarinat sivuavat toisiaan useissa pisteissä ja kaikkien lähtöruutuna on Auggien tuttu ja turvallinen tupakkakauppa. Monien, toisiaan satunnaisesti leikkaavien ihmiskuvien mosaiikkina Wangin ja Austerin yhteistyö on sukua Robert Altmanin Raymond Carver -sovitukselle Short Cuts, mutta Smoke on tehty halvemmalla, kevyemmin ja improvisoidummin.

Näytösajat

Näytä ostoskori