Seuraava näytös

OHJAUS
Don Siegel

KÄSIKIRJOITUS
Ernest Hemingway, Gene L. Coon

ROOLEISSA
Lee Marvin (Charlie Strom), Angie Dickinson (Sheila Farr), John Cassavetes (Johnny North), Clu Gulager (Lee), Claude Akins (Earl Sylvester), Norman Fell (Mickey Farmer), Ronald Reagan (Jack Browning), Virginia Christine (Miss Watson), Don Haggerty (Mail Truck Driver), Robert Phillips (George Fleming)

KESTO
1 h 33 min

IMDB.COM

Tappajat

The Killers

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Alkuperäinen TAPPAJAT on peräisin Hemingwayn kynästä ja julkaistiin ensimmäisen kerran jossain lehdessä. Sittemmin siitä on tullut klassikko. Jutun pohjalta on tehty kaksi elokuvasovitusta, toisen teki Siodmak -46 ja toisen Siegel-64. Toinen on parempi ja toisessa on Ronald Reagan. Kertomuksen, siis alkuperäisen, henkenä on ikuinen hämmennys. Aineksina on raadollinen rationalismi ja turruttava tunteellisuus. Näiden ruumiillistumien kohtaaminen luo konfliktin, joka jännityksellään kantaisi huonompaakin elokuvaa – jollei nyt suureen suosioon niin ainakin elokuvakerhojen listoille. Vai lieneekö tähän syynä Ronnyn rooli häikäilemättömänä gangsteripomona?

Vaikka TAPPAJISSA ei Hemingwayn aatos enää vahvana olekaan, on Siegel itse tuonut elokuvan tarinaan jotain muuta, hän on tehnyt siitä aikaan ja paikkaan sidotun, erään maailman dokumentin, korporatiivimaailmassa. Elokuvan tekovuosihan oli 1964, Kennedyn murhavuosi ja aika, jolloin maailmalta suojauduttiin, silloin korporaatioon.

Näytösajat

Warning: Smarty error: unable to read resource: "/home/jalusta/layout/niagarav2/templates/dataprovider/johkuproduct.tplsubnavi:42757" in /home/jalusta/include/2.0.0/Smarty-2.6.0/libs/Smarty.class.php on line 1144
Näytä ostoskori