Seuraava näytös

OHJAUS
Danny Boyle

KÄSIKIRJOITUS
Irvine Welsh, John Hodge

ROOLEISSA
Ewan McGregor (Renton), Ewen Bremner (Spud), Jonny Lee Miller (Sick Boy), Kevin McKidd (Tommy), Robert Carlyle (Begbie), Kelly Macdonald (Diane), Peter Mullan (Swanney), James Cosmo (Mr. Renton), Eileen Nicholas (Mrs. Renton), Susan Vidler (Allison)

KESTO
1 h 33 min

IMDB.COM

Trainspotting

  • Ikäraja ei vielä tiedossa

HUOM! Lipunmyynti KAVI:n näytöksiin alkaa esityspäivänä klo 16.00. Liput vain teatterin kassalta, ei nettimyyntiä.

Trainspotting kertoo viidestä edinburghilaisesta nuoresta, joiden elämänsisältönä ovat huumeet, alkoholi ja pikkurikokset. Huumeorjuuden ja siitä irti pyristelyn ankeasta aiheesta huolimatta elokuva on mahdollisimman kaukana brittielokuvan tyypillisestä arkirealismista. Boyle ja kumppanit ovat tehneet siitä villisti visuaalisen mustan huumorin kukkasen, joka tekee oikeutta sekä sisäisen monologin kannattelemalle alkuteokselle että sosiaaliselle miljöölle, Edinburghin rapistuvalle lähiötodellisuudelle, josta on aistittavissa koko köyhän pohjoisen inho eteläisiä alistajia kohtaan.

Boylen ohjauksessa kauhistuttavat ja koomiset ainekset sekoittuvat groteskiksi painajaisfarssiksi, joka ei sen enempää tuomitse kuin ihannoikaan huumeita tai niitä kiivaasti käyttäviä päähenkilöitään. Trainspotting toimii samalla kertaa sekä komediana että tragediana, protestina ja varoitushuutona, se tavoittaa uskomattoman moninaisia tunnetiloja ja sielunmaisemia. Jengin elämä näyttäytyy kaaoksena, jonka yllä väijyy kaiken aikaa kuoleman varjo aidsin tai yliannostuksen muodossa. Pikkuvauva menehtyy rähjäisessä kämpässä Renton asioi Skotlannin niljakkaimmassa vessassa, jonka pöntönalaiseen maailmaan hän sukeltaa oopiumiensa perään elokuvan hillittömimmin surrealistisessa jaksossa.

Näytösajat

Näytä ostoskori