Elokuvakerho Monroe

Elokuvakerho Monroen näytökset jatkuvat

Vuodesta 1968 Elokuvakerho Monroe on kerännyt siipiensä alle elokuvista innostuneita ihmisiä. Jos haluat vaikuttaa tamperelaiseen elokuvatarjontaan, tai ehkäpä vain löytää keskusteluseuraa elokuviin ja kulttuuriin liittyen, on Elokuvakerho Monroe sinua varten. Ulospäin toimintamme kajastaa elokuvanäytösten ja tapahtumien muodossa. Iso osa toimintaamme keskittyy Elokuvateatteri Niagaran ympärille, sillä lähes poikkeuksetta järjestämme elokuvanäytöksemme Niagarassa yhteistyössä Pirkanmaan elokuvakeskuksen (PEK) kanssa. 

Näytösten järjestäminen on toimintamme keskiössä. Kaikkien suomalaisten elokuvakerhojen harmiksi näytöstoiminnan järjestäminen on muuttunut alati hankalammaksi vuosi vuodelta: elokuvien vuokrat ja tekijänoikeudet eivät ole ilmaisia, ja läheskään aina haluttua elokuvaa ei ole saatavilla. Kaikesta tästä huolimatta olemme kyenneet tuomaan kankaille tasokkaita elokuvia vuodesta toiseen. Suomessa elokuvia voi ”vuokrata” elokuvateatterikäyttöön niin maahantuojilta kuin Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista eli Kavista. Kavi on museo, jonne on säilötty lähes kaikki elokuvat, joita Suomessa on valkokankaalle tuotu viimeisen kuuden vuosikymmenen aikana. Koska laitos on museo, ei sieltä aina haluttua elokuvaa heru, vaikka sellainen katalogista löytyisikin.

Elokuvien etsiminen ja tuominen kankaalle on monimuotoista ja joskus monimutkaista puuhaa. Kukin näytöksistämme on saanut alkunsa yksittäisen jäsenen ajatuksen siemenestä, josta yhdessä olemme muokanneet jotain laadukasta, jotain erityistä – elokuvatapahtuman. Me monroelaiset olemme aina ja alati avoimia kohtaamaan uusia ideoita, ja ennen kaikkea, ihmisiä.

Eyes Wide Shut

Eyes Wide Shut

  • Sallittu kaikenikäisille

Seurapiirilääkäri William "Bill" Harfordin (Tom Cruise) vaimo Alice (Nicole Kidman) paljastaa aviomiehelleen fantasioivansa miehestä, jonka hän oli tavannut äskettäin. Bill tämän seurauksena lähtee yölliselle harharetkille ja löytää tiensä paikkoihin, joissa erotiikka on avainasemassa. Mutta viekö uteliaisuus Billin liiankin syvälle kaninkoloon..?

Maailman parhaana elokuvavuonna 1999 sai ensi-iltansa Stanley Kubrickin ohjaama eroottinen jännityselokuva Eyes Wide Shut, joka perustuu Arthur Schnitzlerin novelliin Unikertomus (saks. Traumnovelle), jonka oikeudet Kubrick hankki jo 60-luvulla. Elokuva jäi valitettavasti Kubrickin viimeiseksi. Hän kuoli sydänkohtaukseen vajaan viikon kuluttua saatuaan elokuvan lopullisen version leikkaustyön valmiiksi. Alkuperäisen novellin tapahtumat ovat siirretty Wienistä New Yorkiin. Tosin New Yorkia tässä elokuvassa esittää Lontoon Pinewoodin studio, jonne uudelleenluotiin yksityiskohtaisesti New Yorkin Greenwich Village. Syy on tähän oli se, että Kubrick meni alunperin kuvaamaan Lolitan Britteihin 60-luvun alussa, mutta jäikin sinne sitten pysyvästi. Joten tämän jälkeen kaikki Kubrickin elokuvat kuvattiin Briteissä huolimatta siitä sijoittuvatko ne Vietnamiin tai New Yorkiin.

Ennen elokuvaa on klo 20.15 maksuton alustustilaisuus, jossa Monroen haastateltavana on epifaniatutkija Riikka Pirinen Tampereen yliopistosta.

Elokuva näytetään tuttuun Monroen tapaan KAVIn 35mm filmiltä.

Lippuja rajoitetusti, joten varaa paikkasi ajoissa!

Näytä ostoskori